Samoborski sladoledi Medenko su idealna ljetna slastica

GREEN_300_listici_sredina

Neobično čarobni okusi

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Tko god je prije dvije godine prošetao uskim centrom Samobora, nije mogao ne primijetiti slastičarnicu Medenko. U međuvremenu je preslatka manufaktura zatvorila svoju poslovnicu, no Medenko sladoledi se mogu kupiti kod brojnih distributera

Cikla, đumbir, Earl Gray, lincer… na prvu zvuči kao popis za kupnju, a ne kao popis sladolednih okusa fenomenalne tvornice sladoleda Medenko. Bez umjetnih aroma, bojila i konzervansa te u potpunosti načinjeni od izvornog mlijeka i vrhnja, sladoledi Medenko su idealna, ne samo ljetna, nego i zimska slastica. Medena priča o Medenku započinje u pitoresknom Samoboru gdje je vlasnica Ivana Baković otvorila prvu slastičarnicu. Iz male prodavaonice sladolede živih boja koja je uz to pet friendly, Medenko se brendirao kao statement sladoled za kojim postoji potražnja diljem Hrvatske.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Slatka tvornica Medenko (@slatka_tvornica_medenko) on

Vlasnica Ivana Baković prepoznala je vrijednost još jednog domaćeg branda – udružila se s Cogito Coffee Roastersima te su zajedničkim snagama kreirali affogatto – kombinaciju Cogito espressa i Medenko sladoleda. Neodoljivi okus kave koji se spaja sa slatkoćom sladoleda prava je poslastica s domaćim potpisom, kao i okus čokobermet, posvećen Samoboru. Misao Medenko branda je zapravo približiti sladoled kupcima kako bi ga počeli doživljavati kao vrhunski gastro užitak, dostupan tijekom cijele godine, a ne samo tijekom ljetnih mjeseci.

Inspiracija za okuse postoji posvuda, a sezonske namirnice su uvijek prve pri ruci jer sadrži svoje prirodne šećere. Poklonici Medenko sladoleda su zapravo široki krug ljudi, pa nije neobično da postoji potražnja za okusom cikle i kod ljudi koji su skloniji tradicionalnoj prehrani. Bogatstvo okusa i prirodnost finih samoborskih sladoleda navela je kupce da postanu hrabriji te bez zadrške biraju smjele okuse.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Slatka tvornica Medenko (@slatka_tvornica_medenko) on

Vlasnica Ivana Baković prepoznala je vrijednost još jednog domaćeg branda – udružila se s Cogito Coffee Roastersima te su zajedničkim snagama kreirali affogatto – kombinaciju Cogito espressa i Medenko sladoleda. Neodoljivi okus kave koji se spaja sa slatkoćom sladoleda prava je poslastica s domaćim potpisom, kao i okus čokobermet, posvećen Samoboru. Misao Medenko branda je zapravo približiti sladoled kupcima kako bi ga počeli doživljavati kao vrhunski gastro užitak, dostupan tijekom cijele godine, a ne samo tijekom ljetnih mjeseci.

PHOTOS BY: PR / Sva prava pridržana

Nemoj pozeleniti, jer je stigao još jedan mail.

Prijavi se na ovaj newsletter i okreni novi list! 

Vezani članci

Više sa Green.hr

Razgovor s plesnim parom kojem ekologija nije strana.
Ulažu napore da se do 2025. godine 100 posto primarne ambalaže mogu reciklirati.

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2020 © Sva prava pridržana GREEN.HR
cookies

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti