Bio&bio ima sjajnu vijest – ambalaža stvorena za kompost!

GREEN_300_listici_sredina

Mali znak pažnje za planetu, ali veliki korak za sve koji kompostiranje vide kao održiv način skladištenja smeća!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Od sada su bio&bio vrećice i ambalaže kompostabilne! Možete napokon reći "Zbogom" razmišljanju o reciklaži omota!

Svjetski dan zaštite okoliša brand zdrave prehrane bio&bio je proslavio na najbolji mogući način – pionirskim projektom pakiranja proizvoda u kompostabilnu ambalažu! Upozoravajući na sve veći problem zagađenja planete plastikom, kreativci popularnog eco-friendly branda napokon su doskočili problemu i kreirali pakiranje koje je u potpunosti namijenjeno kompostiranju. Od omota pakiranja, do naljepnice i deklaracije proizvoda, kompostabilna ambalaža je u potpunosti načinjena od celuloidnih vlakana. Na taj se način razgrađuje i postaje dijelom okoliša kao prirodni otpad. Ova ambalaža je prikladna za organsku reciklažu, a isto tako zadovoljava visoke kriterije europske norme o industrijskoj kompostabilnosti.

Kako će kupci prepoznati proizvod koji je pakirana u kompostabilnu ambalažu? Po naljepnici te specifičnoj šuškavoj teksturi omota, prepoznatljivoj i na vrećama za kompostiranje! U ponudi bio&bio trgovina je 111 proizvoda, a iz branda obećaju da će do kraja 2020. godine svi proizvodi nositi upravo naljepnicu s potvrdom kompostabilnosti. Pakiranja žitarica, mahunarki, orašida, suhog voća, sjemenki i sličnih namirnica s bio&bio potpisom od sada ćete moći kupiti upravo u kompostabilnom pakiranju.

Već nekoliko godina istražujemo mogućnosti smanjenja korištenja plastike te smo iznimno ponosi i sretni što kupcima možemo prezentirati prva kompostabilna pakiranja bio&bio marke. Naše trgovine su već 17 godina, od svog postanka, posvećene održivosti što se prije svega očituje kroz izbor proizvoda i hranu isključivo s ekološkim certifikatom, ali i projekte poticanja domaće ekološke proizvodnje te su naši koraci u ovom smjeru logičan nastavak.“, izjavila je Jadranka Boban Pejić, direktorica tvrtke Biovega, unutar koje djeluju bio&bio trgovine.

Ova hvalevrijedna inicijativa bio&bio branda spaja poslovno i društveno odgovorno djelovanja, kojoj je cilj ne samo promijeniti način poslovanja, nego i proširiti pozitivan utjecaj na kupce i ljude, pozitivno djelovati na okoliš i zdravlje ljudi. Osim što žele promijeniti utjecati na pozitivne potrošačke navike, brandu bio&bio misao je također utjecati na budućnost poslovanja u našoj zemlji. Za sada je kompostabilna ambalaža još uvijek jako skupa i teško ju je uvesti na naše tržište, no od nekuda se treba krenuti! Bit ćemo zajedno dio pozitivnih promjena!

PHOTOS BY: PR / Sva prava pridržana

Nemoj pozeleniti, jer je stigao još jedan mail.

Prijavi se na ovaj newsletter i okreni novi list! 

Vezani članci

Više sa Green.hr

L’ADRIA svojim djelovanjem želi potvrditi status društveno odgovornog brenda s jasnom green filozofijom.
EBRD je ovaj program pokrenuo 2016. godine na razdoblje od 5 godina.
Istraživanje otkriva da ljudi silno žele zdraviji i održiviji život.

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2020 © Sva prava pridržana GREEN.HR
cookies

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti