Greenpeace kreće u novu borbu s jednokratnom plastikom

GREEN_300_listici_sredina

Zelena politika jača!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Jednokratnoj plastici se može i mora reći končano "Do viđenja". S novom agendom kreće globalna organizacija Greenpeace, a na mikrorazini se možete pridružiti i vi!

Neizvjesna godina, neizvjesna budućnost i planovi koji su se odjednom u potpunosti promijenili. Ekološka politika se u potpunosti promijenila zbog čega smo se zabrinuli za zdravlje bližih i samim time zdravlje planeta. Kako bi se na jednak način zaštitili oboje, velika se pozornost usmjerila na borbu protiv globalnog onečišćenja plastikom i klimatskom krizom. Industrija plastike pruža nepopravljivu štetu okolišu i našem zdravlju.

Više od 125 stručnjaka iz 19 zemalja potpisalo je izjavu kojom trgovcima i potrošačima jamče da se sustavi za višekratnu upotrebu mogu sigurno koristiti tijekom pandemije jednostavnim pridržavanjem osnovnih higijenskih mjera. Pritom je istaknuto kako je redovito pranje čaša i šalica te ostalih spremnika za višekratnu upotrebu sapunom i toplom vodom – odnosno, u idealnom slučaju, u perilici posuđa, dovoljno za uništavanje virusa.

Greenpeace u SAD-u nedavno je izdao publikaciju u kojoj opisuje različite sustave za višekratnu upotrebu i ponovno punjenje koji već postoje u svijetu pa se mogu koristiti i u vrijeme pandemije, uz pojačane mjere dezinfekcije ili beskontaktno poslovanje. Za vrijeme ove pandemije, u svijetu se mjesečno potroši 129 milijardi jednokratnih maski te 65 milijardi jednokratnih rukavica, prema istraživanju objavljenom u časopisu Environmental Science & Technology, što dovodi do golemih količina otpada i onečišćenja okoliša. Međutim, stručnjaci kažu da ne mora biti tako. Kvalitetne višekratne maske i rukavice koje se pravilno održavaju dobra su zaštita tijekom pandemije, a njihovim korištenjem čuvamo i okoliš.

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Nemoj pozeleniti, jer je stigao još jedan mail.

Prijavi se na ovaj newsletter i okreni novi list! 

Vezani članci

Više sa Green.hr

Ovom odlukom IKEA želi nadahnuti kupce koji često koriste baterije da prijeđu na punjive.
Prvi Festival zdravlja održava se 3. listopada u Maksimiru.
Posljednjih 7 godina brend ALDO ulaže napore u stvaranje proizvoda koji nisu štetni za okoliš
Zalažu se za povećanje svjetske zajednice ljudi zainteresiranih za održiv način života i odgovorna putovanja.

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2020 © Sva prava pridržana GREEN.HR
cookies

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti