Sami napravite svoje "green" univerzalno sredstvo za čišćenje
Sami napravite svoje

Sami napravite svoje “green” univerzalno sredstvo za čišćenje

GREEN_300_listici_sredina

Brzo i lako.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Kemijska sredstva za čišćenje nisu ni ekološko niti zdravstveno prihvatljiva. Aktivne tvari temelje se na fosfatima i sintetskim tenzidima koji izazivaju alergije i nadražuju kožu.

Iako nas reklame uporno nastoje uvjeriti da za temeljito čišćenje moramo imati posebna sredstva s ciljanim djelovanjem, cijeli dom možemo temeljito očistiti sa samo nekoliko osnovnih sastojaka, koje uglavnom već imamo u kući. Njihovim kombiniranjem dobit ćemo blage proizvode za čišćenje s jakim i djelotvornim učinkom.

Kupovna sredstva za čišćenje sadrže puno kemikalija, što je osobito problematično za osobe sa osjetljivom kožom sklonom upalnim procesima, dermatitisom te djecu. Kemijska sredstva za čišćenje nisu ni ekološko niti zdravstveno prihvatljiva.

Uz neposrednu štetu koju nanosimo sebi i svojoj obitelji, velika je i ona koju činimo prirodi.

Želite čist dom, a da se pritom ne trujete kemijskim sredstvima za čišćenje? Brzo i jednostavno možete napraviti vlastito sredstvo za čišćenje pomoću prirodnih sastojaka.

Alkoholni ocat, voda, malo limunove korice i grančice ružmarina je sve što će vam trebati za čisti i sjajan dom, koji više neće mirisati na kemikalije već na savršen spoj limuna i ružmarina.

U raspršivač stavite naribanu koricu jednog limuna i par ružmarinovih grančica te prelijte s octom i vodom u omjeru 50:50. Protresite bočicu i ostavite da sastojci odstoje tjedan dana prije korištenja.

Alkoholni ili bijeli ocat je čudotvorni čistač kućanstva. Gotovo da nema toga za što ga ne možete iskoristiti. S njim je idealno čistiti kupaonice, naročito pipe i pločice, kuhinjske površine, masne naslage na kuhinjskim elementima, naslage plijesni u perilicama i stakla. Dakle, gotovo sve! U kombinaciji s ružmarinom i limunom koji pojačava snagu čišćenja, dobili ste pravi green proizvod.

PHOTOS BY: Pexels, Unsplash / Sva prava pridržana

Nemoj pozeleniti, jer je stigao još jedan mail.

Prijavi se na ovaj newsletter i okreni novi list! 

Vezani članci

Više sa Green.hr

Razgovor s plesnim parom kojem ekologija nije strana.
Ulažu napore da se do 2025. godine 100 posto primarne ambalaže mogu reciklirati.

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2020 © Sva prava pridržana GREEN.HR
cookies

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti