148600991_774523983161212_1242199979904612422_n

Prvi u svijetu: Švedska tvrtka izbacila revolucionarne slušalice na solarno napajanje

GREEN_300_listici_sredina

Zbogom baterijama i električnom punjenju

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Urbanista Los Angeles najnovije su bežične slušalice koje se pune solarnom energijom. Odnosno, ovaj švedski brend omogućio je da korisnik slušalice može koristiti gotovo pa neograničeno i kako mu je za to potrebna samo svjetlost - bilo da se radi o vanjskoj ili unutarnjoj.

Sjajno ekološki odgovorno rješenje ponovno stiže iz Skandinavije. Naime, švedski brend slušalica Urbanista predstavio je najnoviju liniju slušalica koje se napajaju solarnom energijom. Riječ je o bežičnim slušalicama linije Urbanista Los Angeles koje su napravljene od solarnih ćelija pomoću kojih se one pune bez obzira na vanjsku ili unutarnju svjetlost za gotovo beskonačno korištenje.

Los Angeles slušalice nikad se ne prestaju puniti kada su izložene svjetlu, a za to im ne trebaju ni baterije ni električna energija. Samo sat vremena provedeno vani na sunčanom danu, generira tri sata reprodukcije zvuka, a kada je oblačno za svaki sat proveden vani, i dalje ćete dobiti dva sata vremena za slušanje. Slušalice se pune čak i uz ambijentalno svjetlo – nošenje u zatvorenom prostoru u dobro osvijetljenoj sobi ili uredu održat će punjenje slušalica. Ovo ekološki osviješteno rješenje u svijetu zvuka, prvo je takvog tipa na tržištu i pobudilo je zanimanje među mnogim ljubiteljima slušanja glazbe, gledanja filmova i slično gdje god se nalazili.

Kako bi pružila ovo neograničeno audio iskustvo, ova novija tvrtka na europskom tržištu udružila se sa švedskom inovacijskom tvrtkom Exeger koja je stvorila revolucionarnu tehnologiju solarnih ćelija. Exegerov materijal, Powerfoyle ™, pretvara bilo koji oblik svjetlosti u čistu energiju i može se neprimjetno integrirati u bilo koji dizajn. Po prvi put sada napaja slušalice, omogućujući beskrajnu energiju ljubiteljima glazbe širom svijeta.”Urbanista Los Angeles je sve za što se zalažemo kao brend u našim proizvodima. Spajajući inovacije, održivost i sve značajke koje biste mogli poželjeti u slušalicama, Urbanista Los Angeles dizajniran je za nekoga tko živi u pokretu”, izjavio je izvršni direktor Urbaniste, Anders Andreen.


“Ovo je početak revolucije u potrošačkoj elektronici. U bliskoj suradnji s Urbanistom, sada lansiramo prve svjetske bežične slušalice s vlastitim napajanjem. Čvrsto vjerujem da nakon što korisnici iskuse slobodu beskrajne energije, nema šanse da se vratimo na priključivanje USB punjača u zid. “Izuzetno smo uzbuđeni zbog ovog proizvoda i uvjereni smo da će ga voljeti ljudi širom svijeta”, dodao je Giovanni Fili direktor Exetera.
Održivost, zelene tehnologije i briga za planetu samo su neke od polaznih točaka ove tvrtke koja se nada kako je novim slušalicama otvorila neke nove smjerove u tehnološkoj industriji.

PHOTOS BY: Urbanista / Sva prava pridržana

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2022 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.