hilary naslovna

Prva tropska oluja nakon 84 godine: Hilary ispunila ceste južne Kalifornije blatnjavim bujicama

GREEN_300_listici_sredina

Pomiče se prema okolnim područjima

Nakon potresa, koji je u nedjelju pogodio L.A., ovo je područje zahvatila i jaka oluja, nazvana Hilary, koja je prethodno poharala Meksiko. Ovo je prva tropska oluja na području južne Kalifornije još od 1939. godine.

U ponedjeljak 21. kolovoza, oluja Hilary zahvatila je južnu Kaliforniju, dan prije stradao je Meksiko, u kojem su poginule i dvije osobe. U kalifornijskom području brojne ceste bile su preplavljene blatnim bujicama. Kako pokazuju snimke objavljene po internetu, ulice su prepune granja i krhotina, ali, na sreću, nema stradalih niti ozbiljniije ozlijeđenih. Oluja se seli prema sjeveru, a za okolna područja je proglašen crveni meteroalarm.

Oluja Hilary sručila se na San Diego i područje oko Los Angelesa, i to je prva tropska oluja na ovome području zabilježena od 1939. godine, kako izvještava NBC News.

Dan prije, u nedjelju, 20. kolovoza područje sjeverno od Los Angelesa pogodio je potres magnitude 5,1 stupnjeva po Richteru.

PHOTOS BY: Unsplash/Youtube screenshot / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.