nong-vang-iad87c3bgwU-unsplash

Prva trampa igračaka u Samoboru: Do novih autića, figurica i lutaka na održiv način

GREEN_300_listici_sredina

Osviještenost od malih nogu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Ako ste ikad pomislili da vaša djeca imaju hrpu igračaka, a da vi ne znate kud s njima, možda je pravo vrijeme da ih u subotu 4. prosinca strpate u vreću i s vašim najmlađima u Samoboru trampite za neku drugu igračku.

Svaka obitelj u kojoj “caruju” djeca sigurno ima hrpu igračaka s kojima se igraju ili manje igraju njihovi mališani. I dok su neke od njih omiljene, nekih se djeca vrlo brzo zasite, a u doba blagdana i rođendana njihova količina u kući samo raste. Zato je idealna vijest da u subotu, 4. prosinca  Centar za mlade Bunker i SURLA (Samoborska Udruga Roditelja za Lokalne Aktivnosti) organiziraju prvu razmjenu igračaka u Samoboru. “Na sveopće zadovoljstvo roditelja, pridruži se prvoj razmjeni igračaka. Budi poduzetan, trampi se sa svojim vršnjacima i počisti ladice s igračkama koje te više ne vesele – nabavi si nove na održiv način”, poručuju organizatori. “Ili samo pokloni drugome i dočekaj nadolazeće blagdane raščišćenih polica”, dodaju.

Razmjenu igračaka obavljati će djeca koja se za sudjelovanje moraju ranije prijaviti, a prijavljena djeca imati će osigurno izložbeno mjesto za igračke. Ostali slobodno sudjeluju na način da svoju igračku “trampe” za drugu igračku ili ju jednostavno doniraju. Sve igračke koje se neće trampiti iz SURLA-e će donirati nekome čije prijedloge na društvenim mrežama predlažu svi zainteresirani. Četverosatna razmjena igračaka održati će se u Bunkeru, odnosno samoborskom Centru za mlade s početkom u 10 sati. Možda je ovo pravo vrijeme da poklone za svoje najdraže nabavimo na jedan poseban i odgovoran način prema okolišu.

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Više s Green.hr

Jedan je od najpopularnijih drogerijskih make up brendova lansirao prvu održivu liniju šminke

Noviteti za vašu kozmetičku torbicu

Prva takva u svijetu: Ovo je ‘veganska violina’ izrađena bez životinjskih proizvoda

U radionici Padraiga O’Dubhlaoidha, irskog majstor za violine, stvoren je prvi svjetski set veganskih tijela za violinu koji su ikada bili certificirani i registrirani s kultnim veganskim zaštitnim znakom The Vegan Society. Projekt je nastao tijekom prvih mjeseci lockdowna kao kulminacija Padraigovog 40-godišnjeg iskustva i napora da u svoje instrumente uvede što održivije materijale. “S obzirom da se …

Stručnjaci upozoravaju: “Više zaštićenih područja neće spasiti bioraznolikost”

Plan nema sve što je potrebno

Eko-radionice s daškom svjetske graditeljske povijesti u Varaždinu

Stara tehnika koju treba oživjeti

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2022 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.