pexels-caio-59884

Provest ćete Silvestrovo na otvorenom? Otkrivamo kakve nas temperature očekuju!

GREEN_300_listici_sredina

Doček s kišobranom ili bez njega? Pitali smo DHMZ

Mnogi već sigurno znaju gdje će dočekati 2023. I dok će neki biti na dočecima u klubovima, hotelima, restoranima, iznajmljenim kućama ili jednostavno u toplini svog doma, neki se za doček spremaju na otvorenom uz glazbeni program trgova glavnih gradova. Kako se odjenuti? Treba li vam kišobran? Otkrili su nam u DHMZ-u.

Svi koji novogodišnju noć provodite na otvorenom možete odahuti. Kako smo doznali iz Državnog hidrometeorološkog zavoda, čini se kako će cijela Hrvatska na Staru godinu biti poprilično bez padalina, uz naravno izuzetke, a temperature iznadprosječne za ovo doba godine.

“Preliminarna prognoza za Silvestrovo ukazuje na promjenljivo oblačno vrijeme, no osobito u drugom dijelu dana bit će i razdoblja vedrine. Mjestimice je moguća i magla, može biti i dugotrajnija. Povremena kiša izglednija je na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te u gorskoj Hrvatskoj. Vjetar će biti većinom slab, na Jadranu tek povremeno umjeren sjeverozapadni. Zadržat će se iznadprosječno toplo, uz najvišu dnevnu temperaturu vjerojatno iznad 10 stupnjeva”, rekli su nam iz DHMZ-a.

Iako će temperature biti poprilično visoke za ovo doba godine, negdje bi se mogle kretati blizu nule pa nam iz DHMZ-a dali savjete i kako se odjenuti. “Temperatura će i tijekom večeri i noći biti iznadprosječno visoka. Ipak, uz vedru noć i izostanak vjetra, temperatura ipak na kopnu može padati do vrijednosti blizu 0 °C, stoga je potreban oprez i topla slojevita odjeća, posebno za dulja zadržavanja na otvorenom”, zaključili su.

Silvestrovo

PHOTOS BY: Pexeles / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.