Prhki prutići od slanutka bogati su proteinima i vlaknima, drže vas sitima dugo vremena i odlični su za probavu. Budući da ne sadrže gluten, idealna su užina za osobe osjetljive na gluten. Uz to, ovaj recept, napravljen sa zdravim uljima i začinima, održava ravnotežu šećera u krvi i daje vam dodatnu energiju.
Osim toga, u svoj ćete organizam ovim snackom unijeti i važne vitamin i minerale jer je slanutak bogat vitaminom B6 i folnom kiselinom, magnezijem, željezom i cinkom.
A priprema? Vrlo jednostavna…
Sastojci
- 2 šalice kuhanog slanutka
- 2 bjelanjka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica jabučnog octa
- sol
- začini (kim, crvena paprika, timijan itd.)
- sezam
Priprema
Sve sastojke stavite u blender i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Smjesu oblikujte u štapiće i stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Pospite sezamom po vrhu. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C dok štapići ne postanu zlatno-smeđi.