Muffini su uvijek dobrodošao zalogaj na našem stolu, a ako želite da budu proteinski i bez glutena, i to je moguće. Slani, od špinata i mladog luka, odlični su i za ponijeti na posao, ali i kao zdrav slani doručak. Ako imate multipraktik, umutit ćete ih u manje od 10 minuta, ali priprema je jednostavna i ako sve sastojke miješate ručno.
Osim što su ovi muffini dobar izvor proteina, puni su vlakana pa će potaknuti vašu probavu i blagotvorno djelovati na crijeva.
Sastojci za 12 muffina
- 300 g svježeg sira
- 110 g feta sira
- 100 g zobenih pahuljuca
- 60 g špinata
- 4 jaja
- 5 stapki mladog luka
- 15 ml ulja
- 2 žlice nasjeckane metvice
- 10 g kopra, sitno nasjeckanog
- 1 žličica praška za pecivo
Priprema
U multipraktik ubacite svježi sir, zobene pahuljice, jaja, ulje i prašak za pecivo. Miješajte dok ne postane glatko, a zatim dodajte špinat, začinsko bilje i mladi luk. Stavite na pulsiranje tek toliko da se sastojci pomiješaju, a zatim dodajte izmrvljenu fetu i lagano promiješajte.
Stavite tijesto u kalup za muffine i pecite na 180C 28 do 30 minuta. Pustite ih da se potpuno ohlade i uživajte!