špinat muffini na

Proteinski muffini od špinata i mladog luka: Ukusan zalogaj koji možete pojesti bez grižnje savjesti

GREEN_300_listici_sredina

Bez glutena

Ako pazite na unos kalorija, ili vam možda smeta gluten, ili želite u svoj organizam unositi više proteina i vlakana, slani muffini od špinata i mladog luka idealni su za vas. Slani zalogaj koji će vas oduševiti!

Muffini su uvijek dobrodošao zalogaj na našem stolu, a ako želite da budu proteinski i bez glutena, i to je moguće. Slani, od špinata i mladog luka, odlični su i za ponijeti na posao, ali i kao zdrav slani doručak. Ako imate multipraktik, umutit ćete ih u manje od 10 minuta, ali priprema je jednostavna i ako sve sastojke miješate ručno.

Osim što su ovi muffini dobar izvor proteina, puni su vlakana pa će potaknuti vašu probavu i blagotvorno djelovati na crijeva.

Sastojci za 12 muffina
  • 300 g svježeg sira
  • 110 g feta sira
  • 100 g zobenih pahuljuca
  • 60 g špinata
  • 4 jaja
  • 5 stapki mladog luka
  • 15 ml ulja
  • 2 žlice nasjeckane metvice
  • 10 g kopra, sitno nasjeckanog
  • 1 žličica praška za pecivo
Priprema

U multipraktik ubacite svježi sir, zobene pahuljice, jaja, ulje i prašak za pecivo. Miješajte dok ne postane glatko, a zatim dodajte špinat, začinsko bilje i mladi luk. Stavite na pulsiranje tek toliko da se sastojci pomiješaju, a zatim dodajte izmrvljenu fetu i lagano promiješajte.

Stavite tijesto u kalup za muffine i pecite na 180C 28 do 30 minuta. Pustite ih da se potpuno ohlade i uživajte!

 

 

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.