À flor da pele

Pronašli smo savršeni Airbnb smještaj koji ima svoj privatni vodopad, a djelo je hrvatskog arhitekta!

GREEN_300_listici_sredina

Potpuno stopljen s prirodom

Ovo je uistinu nešto što ne vidite svaki dan - Airbnb koji dolazi sa svojim privatnim vodopadom. Dobro ste pročitali. Samo nekoliko minuta hoda od ovog apartmana za iznajmljivanje u Brazilu nalazi se potok i prirodni bazen, kao i privatni vodopad okružen slatkim majmunima i leptirima. Zvuči čarobno, zar ne?

U brazilskoj Atlantskoj šumi smjestila se kuća Casa Arca, a posebna je po mnogočemu, ne samo vodopadu. Spektakularan dizajn ove kuće osmišljen je tako da se stopi s okolnim šumskim krajolikom, a posjetiteljima nudi da na najbolji mogući način dožive prirodu.

Airbnb

Na granici Nacionalnog parka Serra da Bocaina, otprilike deset kilometara od grada Paratyja, nalazi se vodopad Perequé. Idilično mjesto karakteriziraju gusta autohtona šuma, toplo i sparno vrijeme i dugačak popis životinja. U središtu svega toga nalazi se ‘arka’, dvosobna rezidencija nastala u studiju hrvatskog arhitekta Marka Brajovića.

Arca ima mjesta za do šest osoba (preporuka je za četiri odrasle osobe i dvoje djece) s velikom blagovaonicom i kuhinjom, vlastitom teretanom i prekrasnim vrtom s pogledom na okolnu šumu i vodopad.

Kuća s metalnom strukturom smatra se suvremenom interpretacijom brazilskih asurinija, kuća domorodaca. Jedna “ljuska” – napravljena od kompozita ugljičnog čelika, aluminija i cinka – služi kao krov i zidovi, a cijela je konstrukcija sastavljena na licu mjesta. Za njezino sastavljanje potrebno je tjedan dana, a može se lako rastaviti i ponovno izgraditi na različitim lokacijama.

Iz studija Marko Brajović kažu da je glavna svrha kuće bijeg od gradske vreve i savršeno mjesto za vikend opuštanje. ‘Arca’ se može koristiti za kratke boravke kreativaca ili profesionalaca (uključujući njihovu djecu) koji žele pobjeći od banalnosti svakodnevnog života i ponovno se povezati s prirodom u ugodnom, iako izoliranom okruženju.

Što kažete? Biste li iznajmili ovaj Airbnb i dane provodili na vlastitom vodopadu?

PHOTOS BY: www.markobrajovic.com / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.