Screenshot 2023-03-07 113129

Pronašli smo odlične dodatke za dom koji nam pomažu živjeti održivije!

GREEN_300_listici_sredina

Eko-chic dodaci za dom

Zara Home je lansirala kolekciju održivih kućanskih dodataka koja se sastoji od ekološki prihvatljivih materijala poput organskog pamuka i recikliranog stakla. Kolekcija uključuje proizvode za izradu kruha i maslaca te promovira trend pripreme domaće hrane.

Inače ne podržavamo brendove brze mode kao što su Zara koji pridonose zagađenju okoliša svojim poslovanjem, ali ćemo uvijek podržavati pokušaje da budu održiviji. Tako nas je i iznenadila Zara Home kolekcija za dom koja se sastoji od raznih dodataka za kućanstvu inspiriranih prirodom i namijenjenim da se koriste za održiviji način življenja.

Zara Home

Kuhinjske potrepštine

Kako saznajemo sve više o tome kako stvari koje koristimo svakodnevno utječu na naš planet, kao da se polako vraćamo u razdoblje prije izuma plastike kada su sve kućanske potrepštine bile izrađene od prirodnih materijala, jela se domaća hrana koju smo sami skuhali te su neki sami radili kruh, maslac, tjesteninu i slično. Ako je to nešto čemu i vi težite, onda će vam se svidjeti to da u Zari Home možete pronaći sve to. Pribor za izradu kiselog tijesta, izradu kruha, tjestenine, maslaca ili kolača, dostupno je u kombinaciji drva i metala.

Ostali kuhinjski dodaci poput cjedila, teglica, posudica za sol, šećer, začine, ulje, kao i sav ostali pribor za posluživanje dolazi u predivnim kombinacijama drva, metala, keramike i mramora. Sa ovim dodacima se zaista može stvoriti kuhinja za poželjeti, kao i smanjiti otpad.

Kupaonica i rublje

Zara je čak izbacila i svoj deterdžent za pranje rublja, ‘The Laundry’ by Zara Home, za kojeg ponosno kaže da je prvi deterdžent osmišljen za smanjenje opadanja mikrovlakana s tekstila. U zadnjih nekoliko godina smo postali svjesniji toga kako sva odjeća ispušta mikrovlakna u naše vode, a najgore je kada se radi o odjeći izrađenoj od sintetičkih materijala poput poliestera koja zatim ispušta mikroplastiku i tako zagađuje okoliš.

Ako ovaj deterdžent zaista pomaže u tome, itekako ga podržavamo. Kada smo već kod rublja, u kolekciji za dom možete pronaći i valjak za odstranjivanje vlakana i za skidanje mucica, oboje izrađeni od prirodnih materijala (za razliku od onih plastičnih na koje uglavnom nailazimo). Isto tako pronaći ćete i stalak za sušenje rublja (zidni i podni) i dasku za glačanje izrađene od drveta i metala.

Čišćenje i otpad

Nešto što također stvara veliku količinu otpada su spužvice i krpe za čišćenje, kao i ostale potrepštine za čišćenje. Spužve za čišćenje se jako brzo uništavaju i zamjenjuju, a nažalost većina dostupnih spužvica su izrađene od plastičnih materijala koji uništavaju okoliš, a pogotovo vode, jer mikroplastika sa spužve ide direktno u vodu.

Tako u Zari Home možete pronaći sve potrebno za čišćenje izrađeno od prirodnih i razgradivih materijala. Od spužvica napravljenih od biljnih vlakana do drvenih četkica za čišćenje različitih oblika i namjena, tu je sve što vam treba u ekološkom obliku. Također možete pronaći male i velike metle i lopatice za čišćenje, mop za čišćenje podova i čistač stakla, također izrađene od drveta ili metala, a koje izgledaju toliko dobro da ih možete postaviti i usred kuhinje.

Ako volite sami izrađivati sredstva za čišćenje, u Zari home možete nabaviti i staklenu bocu na raspršivanje koju možete koristiti beskonačno.

Na kraju moramo dodati da ovaj sadržaj nikako nije sponzoriran, već smo se uistinu ugodno iznenadili s ponudom kućanskih pomagala koji nam pomažu živjeti bolje i održivije, i koji nisu izrađeni od plastike već od prirodnih materijala što je, za sada, još uvijek rijetkost.

PHOTOS BY: Zara Home / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.