Snapinsta.app_340670561_593947092660224_6325267740479783063_n_1080

Pronašli smo brend fantastičnih stolnjaka nježnog dizajna i ekološke izrade

GREEN_300_listici_sredina

Isključivo lanene i pamučne tkanine

Sarah se bavi umjetnosti vezanja koju primjenjuje na isključivo lanene i pamučne tkanine, a njezine srije ukrasnih predmeta, mahom stolnjaka, nastaju pod nazivom Œuvres sensibles ili u prijevodu - osjetljivi komadi. E

Sigurni smo da nikada niste vidjeli posebnije stolnjake od ovih koje krase ušiveni motivi pribora i posuđa za jelo!

Kada govorimo o zabavnim, pomalo neobičnim, ekološki osviještenim detaljima za dom koje obožavamo shoppingirati, moramo priznati da je jedan od težih zadataka pronaći nešto posebniji dizajn – stolnjaka. No, nakon nekoliko sezona bezuspješnog traganja za savršenim modelom koji će uljepšati naše ljetne piknike i obiteljske ručkove, napokon smo pronašli brend koji krije toliko divnih modela da je zaista nemoguće odabrati samo jedan…

Osjetljivi komadi 

Riječ je o prilično novom brendu iza kojeg stoji mlada kreativka, francuskinja Sarah Espeute. Sarah je samouka umjetnica koja živi i radi u Marseilleu, a kada smo na Instagramu otkrili njen rad, odmah smo sa zaljubili u njezin minimalan, nježan dizajn koji priča priču – u baš svakom proizvedenom komadu.

Sarah se bavi umjetnosti vezanja koju primjenjuje na isključivo lanene i pamučne tkanine, a njezine srije ukrasnih predmeta, mahom stolnjaka, nastaju pod nazivom Œuvres sensibles ili u prijevodu – osjetljivi komadi. Espeute pronalazi inspiraciju u autentičnosti svakodnevnog života, a upravo su je njezina rana sjećanja na obiteljska okupljanja za stolom i učenje ‘postavljanja’ stola za objed motivirali da svoje uspomene prožme u svaki svoj komad.

Održive, ekološki osviještene kolekcije

Kao što smo već ranije spomenuli, Espeuteove kolekcije koriste isključivo lan i pamuk, a sva tkanina koja dolazi u radnju održive je proizvodnje. U želji da iskaže zahvalnost prema starim, korištenim materijalima koji čuvaju obiteljsku povijesti, Sarah nabavlja visokokvalitetni starinski lan i pamuk od individualaca iz čitave Francuske, a većina tkanina stara je i više od 100 godina. Najljepše modele stolnjaka izdvojili smo u nastavku članka, a cjelokupni rad ove kreativne djevojke pratite na službenoj stranici i na službenom Instagram profilu!

 

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.