Pronašli smo 5 eko igara za djecu i odrasle

GREEN_300_listici_sredina

Znate li da je i popularni Križić i kružić na popisu?

Savršeno provedeno vrijeme je uvijek u dobrom društvu, a kada je uz to začinjeno zabavom za obitelj i prijatelje koja je ekološki osviještena, dodatno smo motivirani!

Društvene igre su oduvijek bile idealan način spajanja prijatelja i obitelji, no rijetko su bile ekološki prihvatljive. Uz mnogo plastike i nepotrebnog pakiranja, te igre su bile poprilično loše prema okolišu. Danas, s druge strane, postoje neograničene opcije za ekološki prihvatljive društvene igre. Neovisno je li riječ o tradicionalnoj igri poput binga ili Monopolyja, ili tek karata koje su izrađene od ekološki prihvatljivijih materijala, izbor je doista ogroman. Predstavljamo vam 5 igra koje su mogu igrati unutar i izvan kuće,a imajte na umu da je i kod ovih igara prvo pravilo: second hand! Posudite ili iznajmite ili kupite rabljeno!

Bug Bingo

Nije ovo bingo za staračke domove! Naučite sve o jezivim divovskim kukcima u ovom šarenom bingu koji sadrži 64 vrste kukaca. Živopisne ilustracije i slike kukaca savršeno odlična su podloga za edukaciju vaših najmanjih koji se na ovaj način mogu povezati s prirodom. Nisu kukci strašni! Dapače, neizostavan su dio našeg ekosistema.

View this post on Instagram

 

A post shared by Melissa Marquis (@childrens_book_review) on


Križić Kružić

Izrađena od drveta baltičke breze, popularna igrica će vas nagnati da prestanete koristiti papir za kreiranje ove igre. Ovaj set dođe oko 150 kuna, a pružit će vam neograničenu zabavu i beskonačno mnogo smijeha! Iako je recept za vječnu pobjedu već otkriven, s jednakim oduševljenjem i danas igramo ovu simpatičnu igricu!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by This & That Etc. (@thisandthatetc) on

Velike drvene kocke

Za veliku vrtnu zabavu ili roštilj, za Boggle ili neku drugu igru s kockama, idealno! Ove drvene kocke idealan su omjer brige za okoliš i čiste zabave. Ako ste radije za neku igru koja nije  igra na sreću, možete iskušati i igru s predimenzioniranim domino drvenim kockama!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by A Game Of Love (@agameoflove) on


Ekološki osviještene karte

Ovaj posebni špil karata izrađen je od prirodnih materijala poput tinte od povrća, održivog šumskog papira i škrobnog premaza. Idealno za pokeraše koji se ponose svojom ekološkim odabirom. Naravno, tinta povrća, održivi šumski papir i premaz od škroba samo su neke od opcija za izradu reciklirajućeg ekoškog papira i papira koji će se na kraju pretvoriti u karte.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bicycle (@officialbicyclecards) on


Bioviva

Ova igra sadrži pitanja vezana uz prirodu, eko izazove ili neki drugi oblik znanja koje uključuje pozavanje prirode i društva. Provjerite svoju informiranost o solarnim sistemima, biljkama i životinjama! Neće vas iznenaditi podatak da su ove kartice izrađene od reciklirajućih materijala i biljne tinte, zar ne?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Divisible By Zero (@_divisiblebyzero_) on

PHOTOS BY: Pexels, Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.