Screenshot 2023-01-16 144033

Pronađena u lošem stanju: Svinja Pearl spašena nakon što ju je influencer odlučio ostaviti u divljini

GREEN_300_listici_sredina

Životinje kao kratkotrajni hit (ili hir) influencera

U posljednje vrijeme ogromni su hit navodne patuljaste svinje. Sve dok ne narastu i iznenade svoje vlasnike. Jedan od njih je i influencer Logan Paul koji je svoju svinju Pearl napustio, a ona je sada spašena i živi na utočišnpj farmi. Pronađena je u katastrofalnom stanju. Jesu li influenceri prešli granicu kupujući životinje samo zbog lajkova?!

Kalifornijsko utočište za životinje Gentle Barn postalo je ovih dana itekako popularno nakon što su objavili video u kojem ističu kako su spasili i zbrinuli napuštenu svinju. Riječ je o životinji koju je za potrebe svojih videa sebi nabavio YouTuber Logan Paul, koji ju je nakon nekog vremena odbacio.

@thegentlebarn

Pearl was found alone in a field next to another pig who had passed away. She came to us with tattered ears and a potentially life-threatening infection in her uterus that has since been healed. She’s clearly been through so much trauma that we can’t begin to imagine, but she’s now safe with us at The Gentle Barn. From what we’ve been told, it’s believed she was purchased originally from a breeder by an influencer. People often buy “mini pigs” or “teacup pigs” for clout online, believing they will stay small. When they inevitably grow very large and have many unexpected needs, they’re sadly discarded. While we don’t know everything she’s been through in her past, we know her life is now filled with friends, nutritious foods, the highest quality care, and so much love. #pigrescue #animalrescuestory #abandonedanimals #pigsoftiktok #farmanimalrescue #thegentlebarn

♬ Where is My Mind? – Piano Version – The Blue Notes

Kako prenose strani mediji, svinja po imenu Pearl nađena je u poprilično lošem stanju, napuštena na polju pokraj jedne mrtve svinje te da je imala potencijalno po život opasnu infekciju u maternici. “Prema onome što nam je rečeno, vjeruje se da ju je prvotno od uzgajivača kupio jedan influencer misleći da je riječ o patuljastoj svinji”, rekli su u videu iz utočišta tvrdeći da nakon što shvate da će svinje narasti bezobzirno ih izbace svog doma. Nakon što su iz Gentle Barna objavili video, Paulov tweet iz 2020. o posvajanju svinje po imenu Pearl ponovno se pojavio na internetu. Napisao je da mu je “rečeno da je mini svinja”, a priložio je i fotografiju s potpuno odraslom svinjom.

@thegentlebarn

Replying to @furballteam PEARL UPDATE: This is everything we’ve done for her since her rescue—and her new favorite things! ❤️ #pigrescue #animalrescuestory #thegentlebarn

♬ You Found Me – Instrumental Pop Songs

@thegentlebarn

Replying to @ruralvixon Pearl is loving this! Along with peace & safety, a warm bed, new friends, and delicious healthy food, new rescue Pearl the pig is especially enjoying the Unlimited Belly Rubs policy at our farm animal sanctuary 🥰 #pigrescue #animalrescuestory #thegentlebarn

♬ s o m e w h e r e o n l y w e k n o w – Chloe <3

Glasnogovornik Gentle Barna rekao je u izjavi za medije da je primio e-poruku od Youtubera Logana Paula u kojoj nam zahvaljuje što smo primili svinju Pearl. Paul je zbog dugova preselio iz Kalifornije u Puerto Rico te ostavio Pearl koja je na sreću pronašla novi dom na farmi i sada ima život ispunjen prijateljima, bogatomhranom, najkvalitetnijom njegom i puno ljubavi.

“Pearl i njezina nova obitelj trbušastih svinja sada žive zajedno danju i spavaju zajedno noću. Njezin najbolji prijatelj je naša svinja Barry, čak se i priljube jedno uz drugo. Voli nas pratiti uokolo tijekom dana i pridružiti nam se u našim poslovima u štali”, istaknuli su iz Gentle Barna.

Aktivisti za prava životinja također su upozorili zbog ovakvog neodgovornog ponašanja, a svoje nezadovoljstvo podijelili su na Twitteru. “Prestanite kupovati svinje ako niste u stanju brinuti se o njima! Isto vrijedi za bilo koju životinju”, stoji u objavi, a sve je više onih koji svoje “bodove” odnosno lajkove skupljaju na društvenim mrežama zahvaljujući raznovrsnim kućnim ljubimcima. Neki čak i drže vlastiti profil isključivo sa svojim životinjama.

Prema istraživanju od otprilike više od pet godina, svaki četvrti pas ili mačka ima svoj profil na nekoj od društvenih mreža, a istraživanje se bazira na zapadnim zemljama. Trend iz dana u dan vrtoglavo raste, a poprimio je i mnogo šire ramjere od mačaka i psa, pa tako i neke egzotične životinje kojima svakako nije mjesto u kućama, baš poput Pearl, svinje koja je jedna od mnogih kupljenih u nadi kako će ostati minijaturna.

Aktivisti napominju kako takva svinja ne postoji te kako je kreiranje lažnog života mnogih neuobičajenih kućnih ljubimaca na društvenim mrežama nimalo nije prirodno niti im čini dobro, posebice ako kad postanu manje popularni te baš kao i Pearl ostanu nezbrinuti na ulici.

PHOTOS BY: Facebook, Instagram, TikTok, Twitter / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.