plitvicka-jezera-93

Promotivni tjedan na Plitvičkim jezerima povodom 73. rođendana

GREEN_300_listici_sredina

Hrvatski najstariji i najveći nacionalni park slavi rođendan

Plitvička jezera proglašena su nacionalnim parkom 8. travnja 1949. godine, time je ovo mjesto postalo prvi i najveći nacionalni park Republike Hrvatske.

Svojom iznimnom prirodnom ljepotom ovo je područje oduvijek privlačilo zaljubljenike u prirodu, a zbog jedinstvene i univerzalne vrijednosti, uvršteno na UNESCO-ov Popis svjetske baštine 26. listopada 1979. godine.

Povodom svog 73. rođendana pripremili su posebne cijene ulaznica od 4. do 10. travnja. Cijene ulaznica za odrasle osobe iznosit će 80 kn, za studente 50 kn, za djecu od 7 do 18 godina ulaznice će biti 30 kn, a za mlađe 7 godina i osobe s posebnim potrebama s invaliditetom preko 50% ulaznice će biti besplatne.

Radno vrijeme nacionalnog parka je svakim danom od 7 do 16 sati. COVID potvrde nisu obvezne, međutim, nošenje maski za lice u panoramskim vozilima, na brodovima te u zatvorenim prostorima je obavezno. Za dodatne informacije i kupovinu ulaznica posjetite službenu web stranicu NP Plitvička jezera.

PHOTOS BY: NP Plitvička jezera / Sva prava pridržana

Vezani članci

No results found.

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.