Screenshot 2022-02-04 114830

Proglašen pobjednik nagrade za održivost tijekom Tjedna mode u Kopenhagenu

GREEN_300_listici_sredina

Jedan se dizajner posebno istaknuo

Zahvaljujući kontinuiranoj predanosti i inovativnim tehnikama bojanja, modna marka ISO.POETISM™ BY TOBIAS BIRK NIELSEN, odskakala je od konkurencije.

Zalando, vodeća europska internetska platforma za modu i stil života, proglasio je ISO.POETISM™ BY TOBIAS BIRK NIELSEN kao dobitnika treće nagrade za održivost u partnerstvu s Tjednom mode u Kopenhagenu, koji se održao od 1. do 4. veljače 2022. Modna marka ISO.POETISM™ BY TOBIAS BIRK NIELSEN posebno je zadivila svojim pristupom održivosti i inovativnim tehnikama bojanja. Ovo je treća sezona trogodišnjeg strateškog partnerstva Zalanda i Tjedna mode u Kopenhagenu, u čijem je središtu upravo spomenuta nagrada. Cilj nagrade je potaknuti modne marke na istraživanje održivijih alternativa i prepoznavanje strategija koje doprinose postizanju održivije industrije.

Prema riječima žirija, kolekcija predstavljena na Tjednu mode u Kopenhagenu dokaz je etosa ove modne marke u vidu reciklaže gdje god je primjenjiva. ISO.POETISM™ TOBIAS BIRK NIELSEN  primit će financijsku nagradu u vrijednosti od 20 000 eura i u partnerstvu s platformom Zalando kreirati ekskluzivnu kolekciju koja će dati dodatni poticaj traženju održivijih dizajnerskih rješenja za materijale, proizvodne procese, tehnološka rješenja i sljedivost. Velik će dio kolekcije jesen/zima 22 predstavljene na Tjednu mode u Kopenhagenu biti dostupan svim njihovim kupcima, kojih ima više od 46 milijuna na 23 europska tržišta.

Sara Diez, potpredsjednica kategorije ženske mode i privatnih robnih marki, Zalando SE : “Jedan od ključnih kriterija prilikom izbora dobitnika Nagrade za održivost bio je način na koji kombiniraju modnu vjerodostojnost s održivošću, a modna marka ISO.POETISM™ BY TOBIAS BIRK NIELSEN  postigla je pun pogodak izborom tkanina te bezvremenim i dugovječnim dizajnom. Želimo iskoristiti svoj utjecaj kao platforma za stvaranje održivijih izbora za naše kupce i divno je vidjeti koliko modnih marki želi uspostaviti partnerske odnose s nama u ostvarivanju ove naše misije. Radujemo se suradnji s brendom ISO.POETISM™ BY TOBIAS BIRK NIELSEN  u istraživanju održivijih poboljšanja i inovacija kako bi održivost postala još poželjnija. Nadamo se da ćemo kroz fokus na transparentnost i dijeljenje informacija o učinku korištenih tkanina našim kupcima olakšati donošenje održivijih izbora.”

Kreativni direktor Tobias Birk Nielsen izjavio je: “Tako sam ponosan i počašćen što sam dobio ovu nagradu – ona nam uistinu mnogo znači! Bio je to dragocjen proces učenja i odlično iskustvo biti dio nagrade Zalando Sustainability Award. Dosad smo donosili održive odluke kao dio prirodnog i logičnog procesa te smo se usredotočili na to kako ih interno implementirati u sve, od procesa dizajna do naših logističkih koraka. No, sudjelovanje u ovom natjecanju potaknulo nas je da počnemo programirati naše održive pristupe, šireći ih i komunicirajući naše održive ideje, ne samo interno – već i izvan našeg malog radnog mjehurića. Osvajanje ove nagrade samo nas je dodatno motiviralo da nastavimo taj put, kao i da snažnije krenemo za još ambicioznijom održivom vizijom brenda”. Svi u mom timu uložili su nevjerojatne napore da se to dogodi, unatoč brojnim projektima na kojima radimo, povrh ovog razdoblja s ovom revijom i nagradom, tako da sam uistinu zahvalan i zaista ponosan na ono što smo zajedno postigli!”

Članica žirija, Arizona Muse kaže: “Od srca čestitam pobjedniku ISO.POETISM™ BY TOBIAS BIRK NIELSEN na inspirativnom predstavljanju na Tjednu mode u Kopenhagenu. Modna industrija može mnogo naučiti od ove modne marke i njezina pristupa održivosti i nultoj stopi otpada, njezine posvećenosti okolišu i društvenoj odgovornosti, kao i ambiciji da predvodi pozitivne promjene kroz suradnju i kolektivizam. Doista vjerujem kako modna industrija može postati ekološki bolja za planet, a modne marke popust ISO.POETISM BY TOBIAS BIRK NIELSEN pomoći će nam da to postignemo.”

Drugo i trećeplasirane modne marke, Fassbender i Tomorrow Denim, žiri također smatra izvanrednim primjerima inspirativnih modnih marki koje su integrirale održivost kroz cijeli lanac opskrbe, stvarajući modne komade po mjeri kao temelj garderobe pojedinca. Kolekcije finalista za Zalando nagradu za održivost predstavljene su na Tjednu mode u Kopenhagenu prvenstveno u formi digitalne revije pred malim brojem gostiju u prostoru umjetničke galerije Nikolaj Kunsthal, poštujući sve mjere distanciranja i sigurnosne mjere potrebne u kontekstu aktualne zdravstvene pandemije. Kolekcije su također predstavljene u digitalnom izložbenom prostoru, Zalando Greenhouse (staklenik), koji kupcima iz cijelog svijeta omogućuje da pregledavaju artikle i prate revije uživo. U virtualnom prostoru također su održane radionice “Njega i popravci (Care & Repair)” s dizajnerom i dobitnikom Zalandove nagrade za održivost iz 2021. godine, Nikolajem Stormom, i “Odživiji stajling (Styling More Sustainably)” sa Säker Stil i Vogue Scandinavia D&I urednicom Monom M, te su ondje kupci mogli saznati sve o održivim praksama finalista.

Nagrada za održivost i dalje je važan događaj u modnom svijetu, a kolekcija proljeće/ljeto 22 prethodnog pobjednika Nikolaja Storma sada je dostupna na Zalando internetskoj stranici, dok je kapsulna kolekcija ove marke u procesu izrade s datumom izlaska na tržište kasnije ove godine.

PHOTOS BY: Press / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.