Probajte ove brownije koji ne debljaju

GREEN_300_listici_sredina

Mali slatki čoko zalogaji bez grižnje savjesti

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Možete paziti na unos kalorija i uživati u finim zalogajima. Ne govorimo o sušenom voću ili hranjivom smoothieju, nego o browniejima, koji u ovom slučaju nisu kalorijske bombe, nego bombastično hranjivo fini!

Pronašli smo savršeni recept za vaše iznenadne napadaje gladi! To su browniji u kojima ćete moći uživati bez grižnje savjesti.

Svima koji su probali pokoji desert s butternut tikvom (kulinarski gledano – povrćem) jasno je zašto ga botaničari više vole svrstati među voće. Većina slatkih jela s bundevom prvo zahtijeva pripremu pirea, a njega možete pripremiti tako da polovice bundeve očišćene od sjemenki pečete u pećnici.

Browniesi ne zahtijevaju puno vremena za pripremu, a posebnost im je što im možete dodati po želji gotovo sve, od svježeg do suhog voća, pa i cimet, ili neke druge odgovarajuće začine, a uvijek dobijete savršen i ukusan kolač.

Čokoladni mamac vas čeka!

Uživajte!

PHOTOS BY: Pexels / Sva prava pridržana

Sastojci

250
grama
Pire od skuhane tikve
3
Velike žlice
Maslac od lješnjaka
4
Velike žlice
Javorov sirup
2
Kom
Jaja
1
Čajna žličica
Ekstrakt vanilije
1
Velika žlica
Kakao prah
5
Velikih žlica
Brašno butternut tikve
1
Čajna žličica
Prašak za pecivo
1
Čajna žličica
Cimet
15
Kom
Nasjeckani lješnjaci
Prstohvat
Sol

Priprema

1.
Pomiješajte pire od tikve, namaz od lješnjaka, jaja, sirup i vaniliju.
2.
Dodajte i brašno, prašak za pecivo, kakao, cimet i sol.
3.
Umiješajte polovicu nasjeckanih lješnjaka, a drugu polovicu pospite po vrhu.
4.
Pecite 25 minuta na 180 stupnjeva. Pustite da se ohladi prije rezanja.

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2021 © Sva prava pridržana GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.