Glass Of Water

DONAT DONOSI

Prirodnom mineralnom vodom mislimo na svoje zdravlje i na okoliš

Zaokružena priča

Danas je više nego ikada potrebna temeljita briga o zdravlju. Prevencija brojnih bolesti i bolesti suvremene civilizacije započinje malim i redovitim koracima u životu pojedinca. Međutim, da bismo to postigli, moramo misliti i na zdravlje naše planete.

Nova znanstvena otkrića donose informacije o utjecaju našeg probavnog sustava i procesima koji se tamo odvijaju na zdravlje tijela i ukupnu dobrobit. Oko 80 % stanica imunološkog sustava smješteno je u našim crijevima, a briga o probavnom sustavu zasigurno je jedan od najvažnijih koraka za poboljšanje zdravlja. Uz uravnoteženu prehranu i zdrav način života stručnjaci preporučuju prirodne proizvode poput prirodne mineralne vode.


Naime, danas je više nego ikada prije potrebna temeljita briga o zdravlju. Prevencija brojnih bolesti i bolesti suvremene civilizacije započinje malim i redovitim koracima u životu pojedinca. Uz pravilnu prehranu i zdrav način života, preporučuje se svakodnevno konzumiranje prirodne mineralne vode Donat, jer osim što potiče probavu, blagotvorno djeluje i na ostale dijelove probavnog sustava. Ključ djelovanja takve vode je jedinstvena kombinacija magnezija, kalcija, hidrogenkarbonata i sulfata koje je stvorila priroda. Svaki od ovih minerala ima svoju funkciju u našem tijelu, ali samo ova jedinstvena mješavina omogućuje cjelovit učinak na probavni sustav.

Donat prirodna mineralna voda utječe na proizvodnju i izlučivanje žuči te probavnih enzima, koji imaju ključni utjecaj na tijek probave i kvalitetu apsorpcije hranjivih tvari. Utječe na izlučivanje žuči u gastrointestinalni trakt, pomaže kod spore peristaltike žuči i na taj način sprječava stvaranje žučnih kamenaca, neutralizira lučenje želučane kiseline i tako pomaže kod žgaravice. Osim toga, pomaže kod funkcionalnih tegoba probavnog sustava, poput zatvora.

Međutim, misleći na svoje dobro, ne smijemo zaboraviti i na dobrobit okoliša. Prirodi koja nam je omogućila takvu vodu možemo zahvaliti kupovinom proizvoda koji na nju ne ostavljaju štetne posljedice. Zato birajte brend poput Donata čija voda dolazi u boci od 100% reciklirane plastike. Naime, kada tvrtke uzimaju iskorištene plastične boce i koriste ih kao sirovinu za ponovnu izradu plastičnih boca, znatno se smanjuje opterećenje okoliša plastikom. Suvremena tehnologija, naime, omogućuje ponovnu upotrebu polietilen tereftalata (PET), od kojega su proizvedene plastične boce, za proizvodnju novih plastičnih boca koje su u potpunosti od recikliranog materijala. Osim toga, upotrebom recikliranih plastičnih boca znatno smanjujemo emisije ugljičnog dioksida u okoliš.

Da bismo dobili zaokruženu priču, ne zaboravite te iste boce pravilno reciklirati nakon upotrebe. Zapamtite – koliko prirodi dajemo, toliko nam ona vraća!

PHOTOS BY: Free Pix, Pexels, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.