82484521_890759574736859_1486899967478990160_n

Prirodna, veganska i cruelty free kozmetika u koju se zaljubila domaća glazbenica

Obostrana ljubav

Na putu prema održivom načinu života, Lu Jakelić otkrila je ljubav prema prirodnoj kozmetici, a posebno su je oduševili Sapunotekini ručno rađeni proizvodi. Lu otkriva zašto joj se svidio ovaj brend i koji su neizostavni proizvodi u njezinoj kozmetičkoj torbici

Immortelle je francuski izraz za cvijeće koje nikad ne vene – smilje. Vječna ljepota krije se u cvjetovima smilja. Upravo ono prati poznatu glazbenicu i kantautoricu Lu Jakelić od ranog djetinjstva koje je provela okružena poljima smilja u rodnoj Podravini pa do suradnje sa Sapunotekinim brendom prirodne kozmetike i prirodnih sastojaka, među kojima je i smilje.

Osim što Lu voli biljne mirise, a smilje smatra fascinantno ljekovitim, ona teži živjeti održiv način života te se prije dvije godine u potpunosti okrenula prirodnim i održivim proizvodima. Sve su to vrijednosti koje i Sapunoteka brend promovira još od 2009. godine kada je osnovana iz ljubavi prema prirodnim sastojcima na obalama Jadrana.

Mirišljavi Sapunotekini ručno rađeni proizvodi su etični, veganski i cruelty free, zaštićeni ekološki certificiranim konzervansom. Ujedno su pakirani u ekološkoj ambalaži, od prepoznatljivih aluminijskih tuba koje čuvaju proizvod od oksidacije i kontaminacije, do recikliranog kartona.

Volim prirodnost u svemu, tako i u kozmetici. Stoga sam i odabrala Sapunotekine proizvode – da znam što stavljam na svoju kožu te da sastojci nisu nikome naudili. Pazim da su sastojci u svemu što koristim cruelty free i prirodni”, rekla je Lu.

Osim toga Lu najviše voli jutarnju njegu, u njezinoj torbici će se uvijek naći balzam od kamilice za usne, Sapunotekina krema za ruke te krema za zaštitu od sunca, a navečer obavezno skida šminku. Najviše uživa kada radi, ali kako je za kreativan i intenzivan posao umjetnika potrebna i dobra energija, voli vrijeme provoditi u tim “malim” bitnim ritualima koje ju ispunjavaju. Osim njege tijela i lica uz Sapunotekine proizvode, Lu voli raditi jogu, meditirati, pisati pjesme i provoditi vrijeme u prirodi, šetnji i sa svojom macom Nalom.

No, Immortelle može biti izraz i vječne ljubavi koja nikad ne jenjava, baš poput one majčinske – bezvremene, bezuvjetne i nesebične. Za ovaj Majčin dan novitet u ponudi je paket “Najbolja mama” koji možete kupiti preko web shopa Sapunoteke. Najbolje od svega je što Sapunoteka od svakog prodanog paketa donira 40 kuna SOS dječjim selima u Hrvatskoj. Ovu humanitarnu akciju i sve SOS mame može podržati svatko.

Povodom obilježavanja Majčinog dana, Lu kaže kako čuva sve mamino: “riječi, kopče za kosu, prave bisere, a i one koje me naučila životno. Kada je nema blizu, mama mi ponekad bude i neka prijateljica, sestra, pa – i moj producent ili prijatelj.”

PHOTOS BY: Sapunoteka / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.