pexels-ana-iherina-13229770

Primjer dobre prakse se širi: Grad na moru dobio 6 novih kućica za napuštene mace!

GREEN_300_listici_sredina

Skloništa u hladnim mjesecima

Sve je više napuštenih i slobodnoživućih mačaka diljem gradova Lijepe naše, a nakon Rijeke, sada i Makarska ima šest novih kućica, odnosno skloništa za vrijeme hladnog i kišnog vremena gdje se mace mogu skriti.

Nakon Rijeke i novopostavljenih kućica za slobodnoživuće mačke na čak 15 lokacija i Makarska je proširila smještaj za svoje. Tako su u nastavku suradnje s udrugom “Šapama od srca” i Makarskim komunalcem d.o.o. postavljene još šest novih kućica za slobodnoživuće i napuštene mačke.

Naime, nakon što je Grad Makarska u listopadu postavio 5 kućica za 15 mačaka, zbog iznimno dobre reakcije građana, a kako bi se zadovoljile sve potrebe u gradskim kvartovima, nabavljene su dodatne kućice. Tako će od sada kućice štititi od hladnoće i kiše mačke i na poluotoku Osejavi te na Zelenci. Također, u protekla dva mjeseca uočeno je da se najviše slobodnoživućih mačaka okuplja na Svetom Petru i na Gornici pa su i tamo postavljene dodatne kućice.

Ukupno 18 mačaka od sada će imati sigurno sklonište u zimskim mjesecima pred nama, čime je za sada zaokružen projekt koji je i na razini Hrvatske prepoznat kao iznimno uspješan primjer dobre prakse brige o životinjama.

PHOTOS BY: Grad Makarska, Pexeles / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.