mileycyrus

Primijetili smo još jedan zanimljiv detalj u spotu za hit pjesmu “Flowers” od Miley Cyrus!

GREEN_300_listici_sredina

Nek stvari ipak ne želi izbrisati iz svoje prošlosti

Miley Cyrus objavila je pjesmu o propalom braku na rođendan bivšeg supruga Liama Hemswortha. Otkad je izašao spot, obožavatelji iznova uočavaju nove zanimljive detalje. Jedan od njih odnosi se i na njezinu tetovažu.

Miley Cyrus objavila je prvi singl sa svog nadolazećeg albuma, “Endless Summer Vacation” u četvrtak – a pjesma je već zavladala radijskim eterima i društvenim mrežama. Mnogi su uvjereni da je pjesma “Flowers” posvećena njezinom bivšem suprugu Liamu Hemsworthu s kojim je bila u braku od 2018. do 2020. godine.

Iako Miley nije potvrdila da je novi singl o njezinoj vezi s Liamom, previše je slučajnosti u pjesmi i spotu koje potvrđuju da je glavna tema njihov propali brak. Primjerice, pjesma je izašla na Liamov 33. rođendan, spot je sniman u kući u koju bi Liam dovodio mnogobrojne ljubavnice i u jednom trenutku Miley pleše u njegovom odijelu s crvenog tepiha kada joj je pred kamerama rekao da se uozbilji i lijepo ponaša.

Međutim, mi smo primijetili još jedan zanimljiv detalj. Naime, u spotu se vidi da Miley na desnoj ruci i dalje ima tetovažu kojom se obvezala da će do kraja života biti veganka, iako više ne prakticira takvu prehranu.

Godine 2013. Miley Cyrus odlučila je prijeći na biljnu prehranu nakon smrti svog psa Floyda, kojeg je ubio kojot. Prelazak na veganstvo imalo je smisla za ljubiteljicu životinja, koju je incident jako potresao.

Prigrlivši novi oblik prehrani, rado je govorila o tome i ubrzo postala jedna od najpoznatijih veganica u Hollywoodu. Međutim, u međuvremenu se predomislila o veganstvu, tvrdeći da to “nije bilo dobro za njezin mozak”.

Miley je nekoć bila zaštitno lice veganstva

Godinu dana nakon što je promijenila način prehrane, zvijezda je svojim pratiteljima na društvenim mrežama zagovarala veganski stil život i javno se obrušila na industriju krzna, koristeći svoj status slavne osobe kako bi utjecala na druge.

Poznata po velikom broju tetovaža, 2017. dodala je dvije tetovaže posvećene veganstvu na stražnjoj strani zapešća. Na jednom piše “Be Kind”, a na drugom suncokret, simbol Vegan Societyja. Njezine objave na društvenim mrežama uključivale su poruke ‘Vegan za cijeli život’ i hashtag #loveanimalsdonteatthem, odnosno voli životinje, nemoj ih jesti. Rado je govorila i o razlozima zašto je postala veganka. Udruga za zaštitu životinja PETA je čak proslavila Mileyjin rođendan sponzorirajući spašenu svinju u njezino ime.

Miley Cyrus

Je li Miley Cyrus još uvijek veganka?

Budući da su obožavatelji slijedili Mileyjin primjer i mnogi od njih su prešli na vegansku prehranu, razumljivo je da su bili šokirani kada je Miley otkrila veliku promjenu tijekom gostovanja u podcastu “The Joe Rogan Experience” 2020. godine. Nakon sedam godina snažnog zagovaranja veganske prehrane i načina života, rekla je Roganu: “Morala sam uvesti ribu i omege u svoj život, jer moj mozak nije ispravno funkcionirao.”

Za obožavatelje je to bio zabrinjavajući komentar koji je mnoge razljutio. Miley je bila žrtva oštrih reakcija obožavatelja i naturopata. No inzistira na tome da se njezina odluka temeljila na utjecaju koji je veganska prehrana imala na njezino zdravlje. Pjevačica je također rekla Roganu da je osjetila intenzivne bolove u kukovima, za koje vjeruje da su povezani s pothranjenošću.

Od 2013. do 2019. Miley je slijedila vrlo strogu vegansku dijetu, ali je rekla da je primijetila da joj mozak nije tako oštar kako bi trebao biti. Pjevačica se prisjetila nastupa na Glastonbury Music Festivalu kada se osjećala kao da ‘trči na prazno’.

Miley priznala da je odlazak na pesketariju bio “traumatičan”

Miley je ispričala Roganu kako je plakala kada joj je bivši suprug Liam Hemsworth pripremio komad ribe na roštilju nakon što je shvatila da mora unositi životinjske proteine. Rekla je Roganu da je to bilo nevjerojatno traumatično iskustvo. Pomisao da jede ribu nagnuo bi ju na plač. Zapravo, 2015., govoreći u emisiji “The Tonight Show”, Miley je govorila o tome kako je postala veganka jer je naučila da su ribe jako inteligentna bića.

Pjevačica hit pjesama kao što su “Wrecking Ball” i “We Can’t Stop” ističe da joj je, unatoč promjeni prehrane, još uvijek jako stalo do životinja. Podsjetila je obožavatelje da ima više od 20 životinja na svojoj farmi u Nashvilleu i još 20 u svom domu u Calabasasu.

Rekla je Roganu da je bila spremna na ljutnju obožavatelja, ali kada je riječ o životinjama, savjest joj je čista jer vjeruje da za njih čini najbolje što može i tako će i nastaviti.

Miley sada za sebe kaže da je peskatarijanka, a njezina prehrana uključuje ribu uz povrće i hranu biljnog podrijetla. Ipak, tetovažu posvećenu veganskom načinu životu nije uklonila iako je ranije uklonila brojne tetovaže s kojima se više ne poistovjećuje. Vjerujemo da je to znak da je i dalje veliki zagovornik prava životinja i zaštite prirode.

PHOTOS BY: Instagram; Screenshot / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.