štraparijada na

Prijatelji životinja digli glas usred Zagreba: ‘Štraparijada nije natjecanje, nego zlostavljanje’

GREEN_300_listici_sredina

Aktivizam

Zbog najavljene manifestacije Štraparijada, koja bi se trebala održati u Lonjskom polju, Prijatelji životinja održali su prosvjed ispred Državnog inspektorata.

U srijedu, 29. svibnja, u 11 sati ujutro, Udruga Prijatelji životinja organiziralaje prosvijed ispred Državnog inspektorata u Šubićevoj u Zagrebu, a svoj glas u digli protiv zlostavljanja konnja i najavljene manifestacije u Lonjskom polju koja se odvija pod nazivom Štraparijada. Prethodno su Prijatelji životinja uputili prijavu Državnom inspektoratu tražeći da ne izda suglasnost ni za ovu ni za bilo koju drugu štraparijadu.

„Svaka štraparijada je protuzakonita jer joj je smisao izazivanjem patnje i boli natjerati konje da povuku teške trupce. Zakon o zaštiti životinja zabranjuje korištenje životinja tako da ih se prisiljava na ponašanje koje kod njih izaziva bol, patnju, ozljede ili smrt. Kako veterinarska inspekcija ignorira prijave i dopušta održavanje štraparijada, okupili smo se danas ispred Državnog inspektorata. Natpisima na transparentima poslali smo jasne poruke i apelirali na veterinarsku inspekciju da prestane dopuštati maltretiranje konja!” najavila je Snježana Klopotan Kačavenda, koordinatorica projekata u Udruzi Prijatelji životinja.

“Budući da veterinarska inspekcija ignorira prijave i dopušta održavanje štraparijada, okupili smo se danas ispred Državnog inspektorata. Natpisima na transparentima poslali smo jasne poruke i apelirali na veterinarsku inspekciju da prestane dopuštati maltretiranje konja!”, izjavili su iz udruge Prijatelji životinja.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.