Prenamijenite stare metalne kutijice u korisne spremnike!

Za sitnice koje se lako gube...

Puno toga možete napraviti od metalnih kutijica u kojima su nekoć bile, primjerice, bombone. Nemojte ih baciti nego ih ponovno iskoristite jer one mogu biti jako korisne...

Svatko voli imati svjež dah, pa tako velika većina ljudi koristi osvježavajuće bombone koje često dolaze u simpatičnim metalnim kutijicama. A ako ih imate kod kuće, na poslu ili ih držite u autu, nakon nekog vremena zna se nakupiti i nekoliko njih. Iako su te kutijice napravljene uglavnom od čelika i mogu se reciklirati, no s toliko kreativnih namjena, predlažemo da ih sačuvate i nastavite čitati dalje.

Putni kompleti

Kada se spremamo na put obično nam je u interesu nositi što manje stvari i koristiti što manja pakiranja kao ona za higijenske potrepštine. Pa ako volite nositi sapun sa sobom dok putujete, ova kutijica je super način da ga spremite. Ako imate kruti losion za tijelo, spremite i njega. Ovako ćete imati više mjesta u torbi, a ako putujete avionom nećete se morati brinuti imate li previše tekućine. Osim toga, tu možete spremiti i bilo kakve druge sitnice za putovanje poput špangica i gumica, tampona i slično.

Još jedan primjer kako ove kutijice mogu biti praktične, je taj što su odlične za slaganje različitih kompleta za određenu svrhu. Na primjer:

Komplet za šivanje – ovdje možete spremiti malu količinu različitih (najčešće korištenih) konaca, iglu, mini škarice, dodatni gumb ili dva, mini metar (na primjer onaj papirnati koji dobijete u IKEI) i pribadače. Ovo je već dovoljno za spašavanje odjeće ako ste negdje na putu, a praktično je nositi ovaj komplet i u torbi za posao ili školu.

Komplet za prvu pomoć – ovdje je dobro spremiti nekoliko različitih vrsta flastera, antibakterijske maramice (pojedinačno zapakirane), tablete protiv bolova i slično. Ovo je još jedan komplet koji je dobro uvijek nositi sa sobom.

Higijenski komplet – u njega možete spremiti malu rašpicu, škarice, pincetu, antibakterijske maramice i biti spremni za situacije kada vam pukne nokat ili primijetite da ste zaboravili počupati obrve, a jurite na bitan sastanak ili spoj.

Dnevni komplet – ovdje možete staviti vama najbitnije stvari koje vam trebaju tijekom dana, od ključa od kuće, novca, balzama za usne, vlažne maramice, gumice za kosu, i slično. Prilagodite ga sebi, i ponesite vama najbitnije stvari.

Zabava za djecu

Za sve one s djecom, ova mala kutijica može biti dobro rješenje za situacije kada trebate umiriti svoje mališane. Ako se vozite u autu, sjedite u čekaonici ili kod susjeda na kavi, izvadite ovu kutijicu od koje ste napravili zabavno rješenje za djecu. Spremite unutra bojice i papir i zadajte im da vam nacrtaju nešto. Možete u nju pohraniti i male Lego kockice, papiriće s riječima pa im zadate da slože rečenicu ili već napravljene papiriće za igranje igre križić-kružić. Napravite podlogu za igru i male pijune, stavite unutra kockice ili karte. Ovdje dajte mašti na volju i osmislite razne igre koje vam mogu poslužiti kao spas u zadnji čas.

Organizirajte ladice

Svi imamo ladice s razbacanim sitnicama koje kada nam trebaju ne možemo nikada pronaći. Posložite te sitnice po kategorijama, posložite u kutijice i na njih napišite što se nalazi u kutijici. To mogu biti gumice koje koristimo u kuhinji, šarafi, ključevi, pribadače, upaljači, USB stickovi i slično.

Organizirajte nakit

Još jedan idealan način za iskoristiti ove kutijice je za organizaciju nakita. Ukrasite kutijice izvana, a iznutra stavite ukrasnu tkaninu ili izrežite komad spužve na koji ćete onda smjestiti naušnice, ogrlice i prstenje. Može poslužiti i kao kutijica za poklon.

Napravite svoj balzam

Ovaj tip kutijice je idealan za sve one koji vole izrađivati vlastiti balzam za ruke, lice ili usne koji se zatim može spremiti u ovu kutijicu i nositi svuda sa sobom.

PHOTOS BY: Pinterest, Tumblr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.