Bio&bio ima sjajnu vijest – ambalaža stvorena za kompost!

GREEN_300_listici_sredina

Mali znak pažnje za planetu, ali veliki korak za sve koji kompostiranje vide kao održiv način skladištenja smeća!

Od sada su bio&bio vrećice i ambalaže kompostabilne! Možete napokon reći "Zbogom" razmišljanju o reciklaži omota!

Svjetski dan zaštite okoliša brand zdrave prehrane bio&bio je proslavio na najbolji mogući način – pionirskim projektom pakiranja proizvoda u kompostabilnu ambalažu! Upozoravajući na sve veći problem zagađenja planete plastikom, kreativci popularnog eco-friendly branda napokon su doskočili problemu i kreirali pakiranje koje je u potpunosti namijenjeno kompostiranju. Od omota pakiranja, do naljepnice i deklaracije proizvoda, kompostabilna ambalaža je u potpunosti načinjena od celuloidnih vlakana. Na taj se način razgrađuje i postaje dijelom okoliša kao prirodni otpad. Ova ambalaža je prikladna za organsku reciklažu, a isto tako zadovoljava visoke kriterije europske norme o industrijskoj kompostabilnosti.

Kako će kupci prepoznati proizvod koji je pakirana u kompostabilnu ambalažu? Po naljepnici te specifičnoj šuškavoj teksturi omota, prepoznatljivoj i na vrećama za kompostiranje! U ponudi bio&bio trgovina je 111 proizvoda, a iz branda obećaju da će do kraja 2020. godine svi proizvodi nositi upravo naljepnicu s potvrdom kompostabilnosti. Pakiranja žitarica, mahunarki, orašida, suhog voća, sjemenki i sličnih namirnica s bio&bio potpisom od sada ćete moći kupiti upravo u kompostabilnom pakiranju.

Već nekoliko godina istražujemo mogućnosti smanjenja korištenja plastike te smo iznimno ponosi i sretni što kupcima možemo prezentirati prva kompostabilna pakiranja bio&bio marke. Naše trgovine su već 17 godina, od svog postanka, posvećene održivosti što se prije svega očituje kroz izbor proizvoda i hranu isključivo s ekološkim certifikatom, ali i projekte poticanja domaće ekološke proizvodnje te su naši koraci u ovom smjeru logičan nastavak.“, izjavila je Jadranka Boban Pejić, direktorica tvrtke Biovega, unutar koje djeluju bio&bio trgovine.

Ova hvalevrijedna inicijativa bio&bio branda spaja poslovno i društveno odgovorno djelovanja, kojoj je cilj ne samo promijeniti način poslovanja, nego i proširiti pozitivan utjecaj na kupce i ljude, pozitivno djelovati na okoliš i zdravlje ljudi. Osim što žele promijeniti utjecati na pozitivne potrošačke navike, brandu bio&bio misao je također utjecati na budućnost poslovanja u našoj zemlji. Za sada je kompostabilna ambalaža još uvijek jako skupa i teško ju je uvesti na naše tržište, no od nekuda se treba krenuti! Bit ćemo zajedno dio pozitivnih promjena!

PHOTOS BY: PR / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.