DSC_1614-1024x731

Predsjedniku Republike predstavljena Nacionalna kampanja sadnje stabala u Hrvatskoj

GREEN_300_listici_sredina

Revitalizacija zelenih površina

U Uredu predsjednika Zorana Milanovića predstavljena je Nacionalna kampanja sadnje drveća na čelu s članovima Udruge za zaštitu prirode i okoliša Zasadi stablo, ne budi panj!

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je u Uredu predsjednika s članovima Udruge za zaštitu prirode i okoliša Zasadi stablo, ne budi panj! koji su mu predstavili Nacionalnu kampanju sadnje stabala u Hrvatskoj. “Nacionalna kampanja sadnje stabala provodi se svake godine u studenome na  lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini u Republici Hrvatskoj”, kazali su predstavnici Udruge te istaknuli kako je do sada 55 tisuća sudionika zasadilo preko 150 tisuća stabala i ostalog sadnog materijala diljem Hrvatske. Govoreći o ciljevima kampanje naveli su kako građanima, osim podizanja svijesti o borbi protiv klimatskih promjena, žele dati mogućnost da sami sudjeluju u ograničavanju globalnog zagrijavanja sadnjom drveća i pohranom ugljika. Isto tako, kako je rečeno, žele poduprijeti revitalizaciju zelenih površina u gradovima za što postoji interes i na lokalnoj razini.

Na sastanku su predstavnici Udruge Zasadi stablo, ne budi panj! predsjedniku Milanoviću prezentirali svoj rad, pojasnivši kako su započeli kao građanska inicijativa 2019. godine s idejom da svatko može zasaditi stablo i tako pridonijeti u borbi protiv klimatskih promjena te da kao Udruga za zaštitu okoliša djeluju od 2020. godine. “Želimo svojim djelovanjem doprinijeti zaštiti okoliša, kreiranju pravilnog stava koji se odnosi na posljedice štetnog ljudskog djelovanja po okoliš i šume”, istaknuli su.

Na sastanku s predsjednikom Milanovićem bili su predsjednica Udruge Mateja-Angelina Kramar te članovi Udruge stručna konzultantica Livija Faić, stručni savjetnik za urbano šumarstvo i Program Goran Huljenić i stručni savjetnik za agronomiju Ivica Šnajder. Uz predsjednika Milanovića bio je posebni savjetnik Predsjednika Republike za energiju i klimu Julije Domac.

PHOTOS BY: predsjednik.hr, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.