Predah uz zdravi zalogaj: Evo što smo sve jeli na ovogodišnjem Greencajtu

GREEN_300_listici_sredina

Zona opuštanja na Festivalu

Ove godine na Greencajtu govorilo se o važnim temama za budućnost našeg planeta, a u stankama mogli su se kušati zdravi i ukusni obroci na bazi biljaka. Probali smo biljni hamburger, sushi bez ribe, a zasladili smo se predivnim kornetima s bobičastim voćem. Dajemo veliki lajk!

Na Zagrebačkom velesajmu, Greencajt festival u tri dana okupio je brojne ljubitelje prirode i entuzijaste koji se trude živjeti zeleno. U središtu su, naravno, bili zanimljivi govornici i paneli na kojima su pokrenute aktualne teme o održivosti, klimatskim promjenama, posjetitelje su oduševile priče zvijezde ovogodišnjeg izdanja, Bena Foglea, ali moglo se uživati i u ukusnim i zdravim zalogajima u chill zoni.

Kod samog ulaza na Festival, na Kauflandovu punktu, mogli ste samo dohvatiti neku voćku te krenuti po svoju jutarnju kavu.

Za one, koji su željeli malo zasitniji zalogaj, na izbor su bili slatki korneti ispunjeni bobicana – grožđem, borovnicama i jagodama. Ove vitaminske “bombe” doista su bile osvježenje u pauzama između predavanja i panela.

No ništa manje okrepljujući nije bio ni finger food stol, postavljen u zelenoj oazi ispred 13. paviljona, gdje ste mogli pronaći zdrave grickalice, poput krekera sa sjemenkama, zdravih štapića, veganskog sushija te ukusnu salatu s tjesteninom.

Planet of Plants, linija koju su zajednički razvili i proizveli Zvijezda i PIK Vrbovecove je godine nosio perjanicu zdrave hrane na Greencajtu jer se na njihovom punktu doista dobro jelo – mogli ste birati biljne menije – “Burger koji voli Planet”, “Medaljoni ala piletina koja to nije”, “Planet of Plants Tacosi netaknuti mesom”. Uz burger, medaljone i tacose posluživalo se i svježe povrće, a sve su začinili štapići od batata, koji su među posjetiteljima bili pravi hit.

Ljubitelji zdrave prehrane mogli su posjetiti i punkt “Tvornice zdrave hrane” na kojem su mogli uživati u veganskim tortiljama u čak tri kombinacije – dvije s humusom (slanutkom) i povrćem te tortilja sushito, također veganska varijanta, s tofuom umjesto ribe.

Na ovome punktu nisu zaboravili niti mogućnost zdravog snacka pa ste se mogli zasladiti zdravim poslasticama od sušenog voća i orašastih plodova te kakaa u nekoliko kombinacija okusa.

Naravno, kako smo svi green, sva pakiranja hrane i pribor za jelo bili su ekološki prihvatljivi, tako da možemo dati samo jedan veliki lajk za sve što smo od hrane probali na ovogodišnjem Greencajtu.

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.