pexels-cottonbro-3296547

Pratite li već ove najbolje zelene influencere 2020. godine?

GREEN_300_listici_sredina

Bez previše trendova, s puno dosljednosti

Manje otpada u svakodnevnom životu, za to se zalaže Zero Waste. To ne znači samo da ne proizvodite vlastito kućno smeće, već se radi i o procesu pažljivog i održivog života. Kako živjeti svjesnije i poboljšati svoj ekološki trag? Odgovor znaju ove tri influencerice koje pravi ekoljupci već dobro poznaju.

Oglašivači već godinama koriste influencere kao sredstvo približavanja krajnjem korisniku. Blogeri, vlogeri i influenceri puno vremena i truda ulažu u svoje objave na Instagramu (i ostalim kanalima) i, za razliku od većine ljudi, prate ih velike mase te njihovim iskustvima i preporukama vjeruju više nego onima svojih članova obitelji, kolega s posla ili prijatelja.

Kada svoj status i “moć utjecaja” određeni iskoriste kako bi zazelenili svijet i educirali o malim ekološkim promjenama koje mogu promijeniti svijet, više ne govorimo o influencerima već imenima zbog kojih naša kugla postaje bolje mjesto.

2020. godina po mnogočemu je bila izazovna. Dok se svijet za vrijeme pandemije zabavljao plešući na popularnu TikTok glazbu i koristeći Reels kao novi alat Instagram zanimacije, jedan je dio infuencera i dalje ostao uporan u svom educiranju, savjetovanju i osvješćivanju publike o katastrofama koje činimo za našu Zemlju.

Oni su ostali neumoljivi u potrazi za koracima za dobrobit našeg planeta i budućnosti pa ako razmišljate o održivijem životu ili se već bavite zelenijim životnim stilom, ovi nevjerojatni “eko-ratnici” motiviraju i nadahnjuju. I kreću od samo jedne vodilje – zero wastea.

Bea Johnson @zerowastehome, porijeklom iz Francuske, trenutno živi u Mill Valleyu u Kaliforniji, a svojim zero waste načinom života s kojim je počela još 2008. okuplja više od 260.000 pratitelja. Njezin život i život njezine obitelji promijenili su se nabolje pa svojim objavama predlaže jednostavne smjernice – život po 5R: Refuse, Reduce, Reuse, Recycle, and Rot. Otišla je i korak dalje pa objavila knjigu Zero Waste Home, odličnu knjigu u kojoj nas, s neskrivenim entuzijazmom, upoznaje sa svim alternativama konzumerizma pod svaku cijenu. Svi savjeti kako trošiti manje i osjećati se bolje u ovoj knjizi okupljeni su na jednom mjestu.

Lauren Singer @trashisfortossers je popularna aktivistica u New Yorku koja dijeli savjete u smanjenju otpada koji utječe na okoliš. Vlasnica je Package Free, trgovine koja pomaže ljudima da kupuju proizvode koji su ekološki prihvatljivi, a također je vlasnica The Simply Co, organskog i veganskog deterdženta za pranje rublja. Njezin Instagram pravi je ženski dnevnik sa zelenim recenzijama i izvrsnim savjetima – od beauty segmenta do kuhanja i dekoriranja.

Manuela Baron @thegirlgonegreen osvojila je Instagram, ali još više Youtube vrlo jednostavnim, edukativnim videima kako živjeti održivo, u skladu s okolišem. Odlučuje živjeti svoje vrijednosti zero waste lifestyleom s minimalnim utjecajem na okoliš. Na svojem kanalu želi svakoga potaknuti da budu bolja verzija sebe, da žive održivo i svjesno.

PHOTOS BY: Pexels, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.