Processed with VSCO with a4 preset

Praktičan, koristan i ekološki savjesan božićni dar

Doprinos smanjenju upotrebe jednokratne plastike

Ako se odlučite za kupovinu božićnih darova, činite to na održiv i ekološki prihvatljiv način.

Kada budete kupovali božićne poklone, bilo u dućanima ili online, odvojite sekundu i pitajte se – kupjete li nešto što će osoba jednom upotrijebiti, a zatim baciti? Naravno da želite pronaći savršen poklon za partnera, roditelje ili prijatelje, ali ne želite pridonijeti nepotrebnom otpadu koji se nagomilava tijekom najdivnijeg doba godine.

Premda je manja potrošnja ključna za smanjenje otpada i štetnih emisija, pametnija potrošnja može biti korak u pravom smjeru. Svima nam je važna misao iza nekog poklona, ali ta misao može biti još vrjednija ako razmišljamo o utjecaju toga poklona nakon što ga odmotamo iz ukrasnog papira. Doživljaj darivanja dobra je prilika da s drugima podijelimo onaj “feel good” osjećaj kada znate da činite nešto dobro za planet. Naravno, podržavamo i izradu vlastitih poklona jer smisao Božića nije u skupocjenim darovima. Ako ipak želite nekome nešto kupiti, činite to na održiv i ekološki prihvatljiv način.

Sigurno ste na društvenim mrežama vidjeli atraktivne višekratne boce slovenskog brenda Equa koji već deset godina uspješno osvaja domaće i strano tržište. Osim što su oku ugodne, dobre su za okoliš! Dostupne su u preko 80 dizajna i izrađene od održivih materijala poput visoko kvalitetnog borosilikatnog stakla otpornog na promjene temperature i modernih navlaka od umjetne kože. Također, svaka se boca može personalizirati unikatnom gravurom što ju čini odličnim blagdanskim poklonom.

Ovih blagdana nikada nije bilo lakše doprinijeti smanjenju upotrebe jednokratne plastike. Naime, jedna Equa boca godišnje može zamijeniti do čak 217 plastičnih boca za jednokratnu upotrebu. Njezino korištenje vidljivo će smanjiti količinu proizvedenog otpada, istovremeno utjecati na hidratacijske navike, a bit će i zgodan svakodnevni podsjetnik na osobu koja ju je darovala.

Šik i eco-friendly boce potražite putem hrvatskog web shopa ili ponudu pogledate na Instagram profilu equa_hrvatska.

PHOTOS BY: Equa, Press, Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.