160088511_863302884236230_1231244454682618080_n

Poznati sportski brend obnavlja nošene artikle i u novom sjaju vraća u prodaju

GREEN_300_listici_sredina

Manja potrošnja resursa

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Sportski brend Champion predstavio je novu održivu liniju u suradnji s The Renewal Workshop koja odbačenu odjeću i tekstil pretvara u obnovljenu odjeću.

Kolekcija Champion Renewed je nastala u suradnji s The Renewal Workshop, a obnavlja odjeću koja bi inače otišla na odlagalište. Ova ekskluzivna linija je dio napora brenda da bude što održiviji tako da proširi životni vijek svoje odjeće. To uključuje uvođenje novih načina recikliranja proizvoda radi smanjenja potrošnje energije i potrošnje vode tijekom proizvodnog procesa kao i povećanje upotrebe odgovorno izrađenih tkanina.

The Renewal Workshop radi na obnovi u šest faza, bez otpada, gdje odjeća podliježe strogim standardima prilikom prerade. Proizvodi se sortiraju, ocjenjuju, temeljito dezinficiraju korištenjem najsuvremenijih tehnologija, popravljaju se prema novim standardima, a zatim pregledavaju i provjeravaju prema zajedničkim standardima kvalitete prije nego što budu dostupni za kupnju. U procesu se također koristi metodologija Life Cycle Assessment (procjena životnog ciklusa) kako bi se izmjerio utjecaj tekstilnih vlakana koja se najčešće zaprimaju (poput pamuka, poliestera i vune). Koristeći ove podatke organizacija može procijeniti uštedu energije, smanjenje stakleničkih plinova i smanjenje potrošnje vode, između ostalog, za svaki komad koji se obnavlja.

Champion ovim potezom želi promijeniti navike unutar svoje tvrtke i opskrbnog lanca, ali i promovirati održivost u modnoj industriji. Ova suradnja, kao i kolekcija, savršeno se uklapaju u inicijativu Champion MADE pokrenutu kako bi tvrtka postala što održivija, smanjila otpad i proširila upotrebu odjeće. Inicijativa Champion MADE ima za cilj očuvanje udobnosti i stila marke uz povećanje svijesti o okolišu. Kampanja je pokrenuta kao pokušaj preuzimanja odgovornosti za tkanine koje su kupljene i kasnije izbačene te obećava potrošačima da rade na poboljšanju svojih proizvodnih pogona i na kraju na smanjenju ugljičnog otiska.

Kolekcija Champion Renewed sadrži 24 stila njihovih majica Reverse Weave Pullover Hoodie i Reverse Weave Crew, za muškarce i žene te uniseks modele. Cijene se kreću od 30 do 45 američkih dolara, što je 40% niže od izvornih maloprodajnih cijena. “Brend Champion posvećen je značajnim iskoracima prema društvenom i ekološkom vodstvu, a naše partnerstvo s Renewal Workshop važan je korak u ovom procesu”, rekao je Jon Ram, predsjednik grupe Global Activewear za HanesBrands. “Ponosni smo što produžujemo život odjeći koja bi inače završila na odlagalištima. Radujemo se što ćemo ove napore proširiti izvan Champion’s trenirke Reverse Weave na druge proizvode koje naši potrošači vole.”

PHOTOS BY: Champion / Sva prava pridržana

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2022 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.