Lana Jurčević

Poznati sportaši, glazbenici i influenceri pridružili se adidasovom “zelenom” pokretu

Zelena priča legendarnih Stan Smith tenisica

Na adidasovoj web platformi otkrili su koje sitnice u svojoj svakodnevici oni čine kako bi sačuvali prirodu i naš planet. Pozivaju i vas da im se pridružite u održivom, zelenom pokretu.

Sportaši Andrej Kramarić, David Mandić, Joško Gvardiol, Rafael Spajić i Mirela Kardašević, pjevačice Nika Turković, Lana Jurčević, Lu Jakelić, DJ duo Vanillaz, influenceri Marko Vuletić, Marko Medić i Dnevna doza biljaka te influencerice Lidija Lešić, Ana Bacinger, Marie Wasler, Debela Barabara, Maja Milocanovich i Zara Hrvatin pridružili su se adidasovom “zelenom pokretu” u sklopu kampanje Stan Smith, Forever.

Omiljeni sportski i lifestyle brend predstavio je početkom travnja novi, održiviji  model svoje legendarne tenisice Stan Smith. Gornjište novog modela izrađeno je od recikliranih PRIMEGREEN materijala visokih performansi, a potplat od reciklirane gume. Time je adidas Originals  jednu od svojih najdugovječnijih i najuspješnijih silueta posvetio stvaranju održivije budućnosti.

A kako bi u svojoj novoj kampanji podizao svijest o važnosti mijenjanja naših navika, adidas je među ostalim pokrenuo jedinstvenu  web platformu na kojoj su poznate Hrvatice i Hrvati objavili primjere ekološki odgovornih i održivih ponašanja koje su usvojili u vlastitim svakodnevicama. Što manje plastike, što više odvajanja otpada, platnene vrećice za šoping, second-hand trgovine i slično samo su neke od navika poznatih sudionika kampanje koji su tom prilikom pozvali javnost da im se pridruži u ‘zelenom’ pokretu.

Osim toga, na web platformi hr.stansmithforever.com adidas je u suradnji s Terra Hubom pripremio i kratki edukativni sadržaj. U kratkom videu Sandra Vlašić govori o klimatskim promjenama i kako naše nesavjesno ponašanje utječe na njih, a Paula Damaška o tome kako smanjiti upotrebu jednokratne plastike.

Upravo na toj platformi i svatko od vas može napisati što čini ili planira činiti za dobrobit našeg planeta te pritom inspirirati druge da nam se pridruže u zelenoj misiji. Najbolje ideje će se nagraditi, a prijaviti se možete do kraja vikenda.

Razmišljajte zeleno i postanite dio nove Stan Smith priče. Pridružite se pokretu koji brine o planetu i donosi promjene na hr.stansmithforever.com.

PHOTOS BY: Press / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.