ReStyloh tjedan mode

Poznati prodaju omiljenu odjeću za pomoć u pošumljavanju opožarenih dijelova Dalmacije!

GREEN_300_listici_sredina

Obnova garderobe i sadnja stabala

Među slavnima koji će u Restyloh tjednu mode prodajom dijela svoje garderobe poduprijeti pošumljavanje područja iznad Trogira i Splita, su Helena Livaković, Mirjana Mikulec, Dora Predojević i Marko Mrkić

Kako bi poduprijeli Boranku, volontersku akciju pošumljavanja opožarenih dijelova Dalmacije, deset će poznatih osoba svoje omiljene komade odjeće i modne dodatke prodavati putem internetske platforme ReStyloh. Koncept je to ReStyloh tjedna mode proljeće/ljeto 2023. koji će se održati od ponedjelja 13. ožujka do petka 17. ožujka 2023. godine.

Među slavnim osobama koje su uključene u taj zeleni tjedan mode, su dizajnerica Helena Livaković, dizajnerica interijera Mirjana Mikulec, modna influencerica Dora Predojević te plesač i influencer, a trenutačno i mentor u showu Ples sa zvijezdama Marko Mrkić.

„Zahvalni smo svima koji su u garderobi pronašli neke svoje modne dragulje kako bi ih proslijedili dalje za plemenitu svrhu. Zajedno želimo promicati održivu modu. Ljudi čak 80 posto svoje garderobe ne nose, a mnogi i impulzivno kupuju odjeću brze mode. Prodavajući odjeću koju ne nosimo, oslobađamo svoj životni prostor i pomažemo našem okolišu. Nadamo se da će se odnos prema odjeći početi mijenjati. Ono što ne nosimo, može nam postati izvor zarade, a kupujući rabljenu odjeću nadograđujemo svoj stil i izabiremo stvari koje su kod prethodnog vlasnika prošle test kvalitete“, ističe Dijana Dražetić, pokretačica platforme ReStyloh i ReStyloh tjedna mode.

ReStyloh je jedan od rijetkih IT startupova u Hrvatskoj kojem je na čelu žena. Platforma od početka želi imati što veći pozitivan utjecaj na zajednicu i prirodu. Zbog toga je sav prihod od prodaje robe poznatih osoba tijekom ReStyloh tjedna mode namijenjen Boranki. Tim će se sredstvima kupovati autohtono raslinje te njime pošumljavati područja opustošena požarima iznad Trogira i Splita.

„ReStyloh tjednu mode sam se pridružila jer spaja modu i održivost. Održiva moda mi je važna jer ju smatram dijelom odgovornog ponašanja prema okolišu što je dužnost svakoga od nas. Mislim da će ReStyloh tjedan mode pozitivno utjecati izravno sadnjom drveća, a neizravno podizanjem svijesti kupaca o održivosti i second hand opcijama“, kazala je Helena Livaković.

Tijekom ReStyloh tjedna mode svaki će se dan na platformi ReStyloh objavljivati stvari dvije poznate osobe. Njihove stvari zainteresirani će na platformi jednostavno moći pronaći izborom njihovih profila među profilima prodavača.

„Održivost je iznimno važna u arhitekturi, modi, dizajnu i svim drugim aspektima života. Svi u ormarima imamo stvari koje smo nosili jedanput, dvaput, a neke i nikada, još s etiketom, koje će nekome dobro doći. Zbog prirode svojeg posla, stalno mijenjam garderobu i outfite, pa dosta i prodajem i kupujem. Mislim da je to sjajna stvar jer svakom komadu odjeće daješ novi život“, rekla je Mirjana Mikulec.

Marko Mrkić otkrio je da je prvi komad robe koji je kupio, bio upravo iz second handa. Održiva moda jedan je od najlakših načina da spasimo ovaj naš planet Zemlju i da ti ona kaže: ‘Hvala!’ Uz to možeš biti ludo kreativan kombinirajući sve te odjevne predmete“, kazao je Mrkić.

S njim se slaže i Dora Predojević kojoj je moda i ljubav i posao. Sama posjećuje i organizira modne buvljake, a posebno joj je drago doći do komada odjeće koji je njezinoj prijateljici dosadio, a koji je ona dugo priželjkivala.

ReStyloh tjedan mode održava se treći put, a drugi put podupire Boranku.

PHOTOS BY: Press / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.