jasmin-chew-4IULxF9Z0YA-unsplash

Poznati modni brend lansirao revolucionarni razgradiv traper od prirodne gume

GREEN_300_listici_sredina

Tkanina koja mijenja modu

Modni brend Diesel najavljuje najnovije poglavlje “Diesel For Responsible Living”, strategiju fokusiranu na održivost: partnerstvo s Candianijem, talijanskim proizvođačem trapera poznatom po inovativnim i revolucionarnim tehnikama u proizvodnji i razvoju trapera.

Diesel već godinama uspostavlja nove granice u modi, a najnovija kolekcija za jesen i zimu odličan je primjer toga. U suradnji s Candiani predstavio je dvije nove tehnologije za Dieselovu kolekciju Jesen/Zima 2021 u kategoriji trapera: COREVA i Relast.

COREVA je tehnologija koju je razvio i patentirao Candiani, a koristi rastezljivu pređu/vlakno biljnog podrijetla dobivenu od 100% prirodnog kaučuka. Kad se pomiješa s certificiranim organskim pamukom, rezultat je elastična pređa/vlakno koja je potpuno “zelena” i bez plastike. Zamjenjuje konvencionalni sintetički elastan, a rezultat je traper tkanina potpuno biorazgradiva i kompostabilna. Diesel dizajn u koji je implementirana COREVA tehnologija uključuje: D-VIKER traperice, D-SFERA jaknu I D-AIR traperice.

Druga Candianijeva tkanina koja je dostupna u kolekciji za jesen 2021 je Candiani Relast tkanina koja svoje vrhunske performanse rastezanja duguje ekskluzivnoj custom-made rastezljivoj pređi/vlaknu, dobivena od ostatka iz procesa proizvodnje elastana te pomiješana s certificiranim organskim pamukom. Upotreba Relast tkanine omogućuje jedinstvenu alternativu konvencionalnom rastezljivom traperu, značajno smanjujući količinu vode, kemikalija i emisija korištenih u procesu proizvodnje tekstila. Traperice Candiani Relast tehnologijom u isporuci za Jesen 2021 su D-STRUKT, D-FINING, D-AMNY.

PHOTOS BY: Diesel, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.