dove_boyan_article3_teaser-33161003-jpg

Poznati kozmetički brend sada ima i dezodorans u refill pakiranju!

GREEN_300_listici_sredina

Ljepota bez štetnog utjecaja

Dove je lansirao svoju prvu ambalažu dezodoransa koja se može ponovno puniti i ponovno koristiti s ciljem smanjenja plastičnog otpada i pružanja rješenja za ponovno punjenje svojim potrošačima.

Pohvalno je vidjeti da ljudi sve češće traže stvari koje će imati za cijeli život ili one koji ne stvaraju otpad s ciljem smanjenja svog negativnog utjecaja na okoliš. Upravo zato svjedočimo tome da razni brendovi više odgovaraju na te potrebe i nude baš takve proizvode.

Poznati brend sapuna Dove također ide u korak s vremenom i pokazuje da želi biti dio promjene. Tako je brend predstavio svoj prvi dezodorans s mogućnosti ponovnog punjenja. Radi se o dezodoransu koji dolazi u višekratnoj ambalaži koja bi trebala trajati zauvijek.

Kutija koja se može ponovno puniti opisana je kao kompaktna “super-izdržljiva” kutija od nehrđajućeg čelika smještena u 96% recikliranu plastičnu ambalažu koja se u potpunosti može reciklirati. Ovo dolazi kao dio napora Unilevera (tvrtka koja proizvodi Dove proizvode) da smanji svoj ugljični otisak i usvoji ekološki održive alternative.

“Uzbuđeni smo što održive proizvode za osobnu njegu učinimo dostupnima s lansiranjem Dove dezodoransa za ponovno punjenje,” kaže Firdaous El Honsali, globalni potpredsjednik za komunikacije i održivost u Unileveru. “Promatramo svaki aspekt naše ambalaže i radimo na našoj obvezi da do 2025. svu plastičnu ambalažu učinimo ponovno upotrebljivom, reciklabilnom ili pogodnom za kompost.”

Stvoreno da traje

Stvaranje njihovog prvog refill dezodoransa trajalo je dvije godine, a zamišljen je da izgleda elegantno s minimalističkom estetikom. Asortiman Dove Refillable certificiran je od strane PETA-e i dolazi u četiri mirisa. Svaki miris sadrži formulu bez aluminija i alkohola obogaćen Dove ovlaživačima, glicerinom za omekšavanje kože, kao i sastojcima koji blokiraju miris i nude 48 sati zaštite.

Za jedan mali predmet, on predstavlja toliko puno. Može se koristiti iznova, tako da ga stvarno možete kupiti jednom, puniti ga za cijeli život i na taj način promijeniti svoju dnevnu upotrebu dezodoransa i smanjiti otpad.

Jedan od mnogih nadolazećih proizvoda

Dove naglašava kako je njihova misija pomoći u smanjenju globalnog otpada. Od upotrebe alternativnih materijala do stvaranja inovacija pakiranja, odlučni su promijeniti način na koji svi razmišljamo o proizvodima koje kupujemo. Jer, za trajnu promjenu, moramo promijeniti način razmišljanja – kupovati manje, ali bolje, i biti inspirirani vremenima koja su postojala prije naše jednokratne kulture, kada su stvari koje kupujemo bile napravljene da traju.

Kako bi pomogli ubrzati napredak globalne industrije ljepote prema rješavanju problema s plastičnim otpadom, Dove je stvorio svoj prvi dezodorans koji se može ponovno puniti i nazvao to svojim početkom Beauty Refillutiona.

PHOTOS BY: Dove / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.