258128028_1753246071542629_2134565777031593550_n

Poznati holivudski par snimio novi dokumentarni film koji će zaintrigirati svijet

GREEN_300_listici_sredina

Pitanja koja se tiču svih

U svibnju bi trebao izaći novi dokumentarac oskarovca Joaquina Phoenixa i njegove partnerice i kolegice Rooney Mare "The end of medicine". Par već duže vrijeme kroz svoj rad propituje održivost i etičnost prema uzgoju životinja pa stoga ne čudi što će novi film zasigurno zatresti svijet.

Kada ne glume u hvaljenim holivudskim filmovima, glumci Joaquin Phoenix i Rooney Mara svoju pozornost usmjeravaju na pitanja održivosti i dobrobiti životinja. Njihov najnoviji projekt, dokumentarni film “The End of Medicine”, za koji su izvršni producenti, trebao bi učiniti upravo to. Prateći dr. Alice Brough, veterinarku za stoku, zviždačicu i aktivisticu, novi film istražuje vezu između globalne bolesti i našeg odnosa sa životinjama te posljedice s kojima će se čovječanstvo suočiti ako ne uspijemo napraviti značajne promjene u svijetu medicine i što je još važnije u načinu na koji komuniciramo sa životinjama. Osim dr. Brougha, dokumentarac konzultira mnoge stručnjake iz raznih područja, iz svijeta poljoprivrede, politike i medicine, od kojih svi signaliziraju da su potrebne velike promjene u poljoprivrednim praksama prije nego što posljedice postanu prevelike za čovječanstvo.

The End of Medicine režirao je nagrađivani britanski redatelj Alex Lockwood, koji je započeo na televiziji, ali se kasnije u karijeri okrenuo prema dokumentarcima. Trenutno želi raditi samo filmove koji imaju za cilj rasvijetliti pitanja etike i održivosti. Godine 2019. osvojio je BAFTA-u za svoj kratki film “73 krave” koji je prikazan u Europskom parlamentu u nastojanju da se uvedu promjene u poljoprivrednim zakonima. Premijerno prikazivanje novog filma nagrađivanog redatelja i glumaca predviđen je za svibanj ove godine, a trenutno je dostupan trailer. 

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.