jannik-selz-qVsAgEPfXgo-unsplash

Poznati dreser pasa tvrdi: ‘Ovo su najnježnije pasmine’

GREEN_300_listici_sredina

Među njima je i jedna od najvećih!

Britanski dreser pasa predložio je hrta, Newfoundlanda te Cavalier King Charles španijela.

Dreser pasa iz Ujedinjenog Kraljevstva, Will Atherton, u svom je viralnom videu na TikToku otkrio koje su to najnježnije pasmine koje preporučuje budućim vlasnicima. Kako je objasnio u videu, često je kroz svoju karijeru pomagao ljudima da odaberu pasminu koja će najbolje odgovarati njihovom karakteru.

Većina je ljudi tražila pasminu koja nije sklona riskantnom ponašanju, opuštena je i poprilično nježna. Will je u toj kategoriji predložio hrta, Newfoundlanda te Cavalier King Charles španijela.

@iamwillatherton

What are the most gentle dog breeds #fyp #cavalier #cavalierkingcharles #cavalierkingcharlesspaniel #greyhound #greyhoundracing #rescue #newfoundland #newfoundlanddog #hogwarts

♬ original sound – Will Atherton

“Ako želite nešto većeg psa srednjeg rasta, pogledajte hrtove, pogotovo one umirovljene koje treba udomiti”, rekao je Atherton ističući pritom da su hrtovi, suprotno uvriježenom mišljenju, vrlo nježni i opušteni.

‘Najopuštenija i najnježnija pasmina’ 

Osim hrta, u kategoriji pasa velikog rasta, izdvojio je i pasminu Newfoundland. Riječ je o pasmini koja pripada najvećim psima na svijetu. Točnije, mužjaci teže između 60 i 70 kilograma, dok ženke teže između 45 i 55 kilograma. Osim toga, Will je istaknuo da je to najopuštenija i najnježnija pasmina u toj kategoriji.

Nadalje, Cavalier King Charles španijel prema Willovom je iskustvu idealna pasmina za one koji traže psa manjeg rasta, a koji je poprilično miran.
“Gotovo nikad nemaju ozbiljne probleme u ponašanju, jako su umiljati, lako ih je dresirati i jednostavno su odlična pasmina”, objasnio je.

 

PHOTOS BY: Guliver image, Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.