FELINA_1

Poznati zagrebački hostel bacio se u sustainable modne vode

GREEN_300_listici_sredina

Udobne sweatshirts najpoželjniji su trend

Swanky Mint hostel je od samog početka bio pionir što se tiče ekoloških i održivih izbora u poslovanju i turizmu te se tijekom godina sve više razvijao u smislu održivosti.

Osim što koristi solarne panele za zagrijavanje vode i ekološke bojlere za grijanje te na taj način štedi energiju, Swanky Mint hostel potiče i svoje goste i zaposlenike da paze na isto. Po hostelu se mogu naći razne upute i informacije za uštedu vode i energije, u zajedničkoj kuhinji se nalaze kante za razdvajanje svih vrsta otpada te se pazi da se na kraju otpad pravilno i razvrsta. Osim toga, gdje god se može, biraju se ekološki proizvodi poput papirnatih slamki, recikliranih artikala te se štedi na papiru tako što se skoro ništa ne printa već se sve informacije šalju ili ispunjavaju digitalno.

Prilikom uređenja hostela, mnoge stvari su se reciklirane i ponovo iskoristile pa ćete tako u hostelu i baru moći vidjeti mašineriju iz 19. stoljeća koja služi sada kao stol, isto kao i stari prenamijenjeni namještaj u sobama i u baru. A kada god mogu, doniraju staru posteljinu, deke, ili ostavljenu odjeću. Ovo je dobar primjer poslovanja koji misli na zajednicu i na planet.

Ovo su samo od nekih načina na koje Swanky Mint pazi na ekološku osviještenost, no tu nisu stali već su odlučili napraviti Swanky sweatshirt koji je napravljen od 100% ekoloških materijala. U sam nastanak majice bilo je uključeno osoblje i gosti hostela. Dizajn za majicu je napravio umjetnik iz Argentine Martin Nuñez, poznatiji i pod imenom Don Marciano Tattoo, koji je u hostelu boravio nekoliko mjeseci i postao dio Swanky obitelji. Nakon što je oslikao zid u hostelu, dogovorili su i dizajn za izradu majice i na taj način majicom podržavaju umjetnike.

Jedan od modela kampanje je dugoročni gost hostela Ryan i bivša zaposlenica Felina koja je godinama radila u Swankyju. Fotografije su napravljene na području hostela, bara i krova zgrade te kroz njih na neki način pričaju priču dvoje ljudi koji se upoznaju u hostelu.

Odabir majice je trajao dugo jer su htjeli da bude eco-friendly i nije bilo tako jednostavno pronaći tako nešto. Nakon što su pronašli što su tražili, sada s ponosom mogu reći da su njihove majice izrađene od organskih pamučnih vlakana koji se uzgajaju bez kemijskih pesticida i koristi puno manje vode pri izrade, te recikliranog poliestera izrađenog od recikliranih plastičnih boca. Omjer o kojem se radi je 80% OCS certificirani organski pamuk i 20% reciklirani RCS certificirani poliester. Za izradu pojedine majice je reciklirano otprilike pet plastičnih boca.

Majice su jako mekane i ugodne za nositi, jednostavne sprijeda i s fora dizajnom straga. Dolaze u muškoj i ženskoj verziji veličina, a cijena majice je 270 kuna. Može se kupiti odmah na recepciji hostela ili se javiti na recepcijski mail za narudžbu.

Htjeli su da Swanky brend bude primjer održivosti u svakom projektu, pa tako i prilikom izrade majci, a u budućnosti planiraju raditi na još nekoliko streetwear artikala.

PHOTOS BY: Swanky Mint / Sva prava pridržana

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2021 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.