251388024_419041392945299_7007360550536086744_n

Poziv na veliku akciju čišćenja otpada u Parku prirode Medvednica

GREEN_300_listici_sredina

Zelena čistka

Ovu subotu održat će se velika akcija čišćenja otpada u Parku prirode Medvednica, a u nastavku vam donosimo detalje kako se možete pridružiti.

Povodom Svjetskog dana šuma (21.3.) i Svjetskog dana voda (22.3.) Javna ustanova Park prirode Medvednica organizira tradicionalnu proljetnu veliku akciju čišćenja otpada u Parku prirode Medvednica. Radi se o jednodnevnoj akciji čišćenja divljih odlagališta otpada u Parku.

Akcija će se održati u subotu 26. ožujka 2022. od 9 – 14 sati na nekoliko područja:

  1. Kustošijanski makadam
  2. Zelena magistrala, Rampa za Slap Sopot, Ponikve
  3. Donja Podgora, Donja Stubica
  4. Šume uz cestu od Stubičkih Toplica do Kraljevog Vrha

Ako se želite pridružiti i pomoći realizaciji ove akcije čišćenja šume Medvednice, svoje sudjelovanje i broj sudionika možete poslati na info@pp-medvednica.hr do 17. ožujka 2022. godine. Sva sredstva za čišćenje (vreće i rukavice) bit će osigurana. Uz uklanjanje i zbrinjavanje otpada cilj ove akcije je i educirati javnost o potrebi savjesnog zbrinjavanja otpada te tako utjecati na svijest građana ali i na pozitivnu promjenu ponašanja.

Partneri ove akcije su: Zagrebački Holding i Čistoća d.o.o., Grad Donja Stubica, Općina Stubičke Toplice i Hrvatske šume d.o.o.

Zajedno možemo doprinijeti ljepšem i čišćem okolišu, očuvanju bioraznolikosti, te većem zadovoljstvu posjetitelja Medvednice, poručili su iz Javne ustanove Park prirode Medvednica.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.