gabriel-testoni-IaBECTjOWW0-unsplash

Potres od 7,1 pogodio Tongu, izdano upozorenje za tsunami

GREEN_300_listici_sredina

Vlada upozorila građane

Zabilježen je potres u moru kod otoka Neiafu. Vlada je upozorila građane da se hitno povuku prema unutrašnjosti zemlje zbog tsunamija.

Zabilježen je snažan potres od 7,1 po Richteru u moru kod Tonge s epicentrom na oko 207 kilometara istočno od otoka Neiafu. Izdano je upozorenje za tsunami, javlja Reuters. Vlada Tonge pozvala je građane da se povuku prema unutrašnjosti zemlje.

 

“Udaljite se od obala, potražite mjesto na većim visinama i slušajte radio”, objavili su. Posebno je upozorenje izdano i za pomorce, kojima se savjetuje da se maknu od grebena. Novi Zeland nije ugrožen i ne prijeti mu tsunami, objavila je Nacionalna agencija za hitne situacije na Twitteru.

Ovo nije prvi slučaj prijetnje tsunamija ovoj državi. U siječnju je ondje eruptirao vulkan koji je izazvao tsunami. Uništena su tada mnogobrojna sela, a sva je komunikacija bila onesposobljena za 105.000 ljudi. Najmanje tri osobe su poginule.

PHOTOS BY: USTWS, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.