Posjetite Crystal Clean u Art Parku

GREEN_300_listici_sredina

Projekt u trajanju od 4 dana

Kompostiranje je i dalje velika nepoznanica velikom broju stanovništva. Kako bi se stanovnici našeg glavnog grada informirali po pitanju odvajanja bio razgradivog otpada, u Art Park će se održati program Crystal Clean.

Podržavamo svaku inicijativu domaćih eko entuzijasta, a ako ste i vi među istomišljenicima, zagrebački Ribnjak, točnije Art Park, je place-to-be. Od četvrtka 16.7. do 19.7. održat će se multidisciplinarni umjetnički projekt Crystal Clean koji je usmjeren na ideju održivosti i osnaživanje individualne akcije pri obnavljaju okoliša. Kroz četiri dana s početkom u 18 sati, svi okupljeni će uz glazbu saznati sve što ih je zanimalo o urbanom kompostiranju. Projekt Crystal Clean u Art Parku će postaviti malu intervenciju. Kako? Instaliranjem starog sanduka prenamijenjenog za kompostiranje u kojem će okupljeni moći ostaviti svoje otpatke voća i povrća.

Iako se o kompostiranju mnogo priča, još uvijek postoje upitnici u vezi ovog načina skladištenja hrane. Riječ je o principu zbrinjavanja biološki razgradivog otpada, koja na većini odlagališta čini više od 40% komunalnog otpada. Kroz razgradnju biootpad u plastičnim vrećicama otpušta veliku količinu otrovnih plinova. Jednim korakom unaprijed možemo promisliti i smeće kompostirati kako bi se na taj način hranjive tvari ostataka hrane vratile u tlo, koje tako bude nahranjeno i obnovljeno.

Cilj programa Crystal Clean je uvesti naviku kompostiranja u suvremeni urbani način života, a inicijativu će vizualno upotpuniti i poruka “Treat your waste right”, s kojom dolazi i prigodni merch. Kako još uvijek velik broj ljudi ne zna koja vrsta otpada se kompostira, a koja ne, diskusijom i porukama predstavljenim infografikama naučit će svi posjetitelji.

Svi koji tijekom četiri dana trajanja programa Crystal Clean posjete Art Park, uživat će u ljetnom odgovornom druženju, uz glazbu, piće i dobro društvo. Kompost ubačen u stari sanduk promatrat će se kroz 4 dana trajanja projekta Crystal Clean, razmjenjivat će se ideje vezane uz održiv način života, te će brojna pitanja u vezi kompostiranja i urbanog vrtlarenja napokon biti odgovorena.

PHOTOS BY: Pexels, Facebook / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.