brooke-lark-W1B2LpQOBxA-unsplash

Popularna online trgovina pokrenula mogućnost kupnje odjeće s greškom po odličnim cijenama

GREEN_300_listici_sredina

Savršene nesavršenosti

Poznata online trgovina Ebay na Dan planeta Zemlje započela je s opcijom kupnje odjeće koja nije prošla kontrolu kvalitete, a sve kako bi smanjili količinu tekstila na odlagalištima otpada. Na taj način potrošači će moći kupovati odjevne komade po znatno jeftinijoj cijeni jer to što ima sitnu grešku ne znači da i dalje nije nosivo.

Popularna online trgovina Ebay pokrenula je novu platformu Ebay Imperfects kojom nudi način na koji brendovi odjeće mogu prodavati nove komade koji nisu prošli kontrolu kvalitete te na taj način potrošači mogu pronaći povoljnu cijenu. Ova inicijativa će kupcima uštedjeti do 60 posto na maloprodajnim cijenama i spriječiti slanje bezbrojnih artikala na odlagališta otpada. 

North Face, Fila i Off-White potvrđeni su kao jedni od prvih od 100 brendova koji imaju u planu na ovaj način poslovati s Ebayom. Cijela inicijativa pokrenuta je na Dan planete Zemlje, a njime će biti zadovoljena trostruka korist; robne marke mogu nadoknaditi troškove koje bi prethodno otpisali, potrošači imaju priliku kupiti odjevne komade po povoljnim cijenama, a ujedno pomažu i suzbijanju klimatske krize smanjivanjem prezasićenosti materijala koji su bačeni na odlagališta otpada. Primjeri potencijalnih povoljnih cijena uključuju torbice od  Saint Laurenta po cijeni od otprilike 1,000 eura što je je 50 posto manje od originalne cijene, i to zbog ‘manjih ogrebotina’. Također, tenisice  poput one marke Puma, navedene su po nižoj cijeni jer su se koristile za izložbene svrhe u dućanu. 

Ebay Imperfects nije prilika za brendove da istovare nenosive predmete na jedno mjesto, već da oni zaista zažive na platformi da se kupuju.  Odjevni predmeti se najprije šalju u prodajno mjesto Ebay-a, gdje prolaze inspekciju prije nego što su stavljeni u online prodaju s detaljnim fotografijama. Sve nesavršenosti će biti prikazane i opisane u popisu. Potrošači imaju 30 dana da vrate svoju narudžbu ako nisu zadovoljni, a dostava je besplatna u oba smjera i postoji jamstvo povrata novca.

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.