246479755_1293067604439679_3709742748632996467_n

Popularna američka pjevačica upravo je najavila svoj prvi veganski parfem

GREEN_300_listici_sredina

Obožavatelji oduševljeni

Američka pjevačica i kantautorica nastavlja koristiti svoju slavu i utjecaj za podizanje svijesti o važnosti održivosti i veganstva, ovaj put kroz svoj prvi parfem pod nazivom Eilish.

Billie Eilish je prije par dana iznenadila svoje obožavatelje objavom na Instagramu u kojoj je otkrila svoj najnoviji projekt – parfem pod nazivom Eilish. Njezin novi proizvod, koji će se moći kupiti u studenom, potpuno je veganski i proizveden bez okrutnosti. Billie je blisko surađivala s tvrtkom Paralux, Ltd. na stvaranju mirisa te savjetovala tvrtku glede dizajna bočice, marketinške kampanje i samog mirisa. Parfem ima mošusnu, drvenu bazu s blagim začinima, vanilijom i dubokim kakaom. Miris također sadrži note crvenog bobičastog voća, sočne mandarine i ušećerenih latica. “Htjela sam pruža osjećaj kao topao zagrljaj. Kao onaj osjećaj kada krv juri kroz cijelo tijelo”, rekla je Eilish o svom parfemu. “To je miris za kojim sam jurila godinama. To je moj omiljeni miris na svijetu. Moji omiljeni mirisi su mirisi koji su, u mom mozgu, boje jantara. Imam jako snažan osjet njuha i otkad sam bila malo dijete, samo sam o mirisima razmišljala.”

Ova parfem je inspiriran sinestezijom, fenomenom koji uzrokuje ispreplitanje osjetila, a koju inače ima i sama Billie kao i njezin otac. To je vrlo zanimljiva psihološka pojava u kojoj se podražaji primaju u području jednog osjetila, a doživljavanju u području drugoga. Ovaj cijeli proces je za nju bio jako važan jer, kako sama kaže, sve povezuje kroz nos i mirisi su joj jako bitni. Kao malena je bila zaljubljena u miris vanilije još od kada ju je mama učila kako peći kolače. Naziva vaniliju “voljenim mirisom”, a za nju je taj miris predstavljao ono kako bi ona htjela mirisati. Tijekom samog procesa stvaranja parfema, Eilish je imala potpunu kontrolu. Dobiveni rezultat se smatra gurmanskim (izraz za parfeme s jestivim notama koje se ponekad nazivaju “foodie”) s “ugodnim” notama jantara i mošusa.

“Billie Eilish je izuzetan talent i glas jedne generacije. Ona u svemu što radi ima viziju koja je jedinstvena, disruptivna i autentično njezina”, rekla je u priopćenju predsjednica Paraluxa, Lori Singer. “Partnerstvo s Billie bilo je prirodno za Paralux jer možemo oživjeti viziju kao nitko drugi, a bili smo jednako uzbuđeni što smo zajedno na ovom putovanju.”
Glazbenica koristi svaki svoj projekt kako bi razgovarala o održivosti i veganstvu, od odjeće i kozmetike pa sve do hrane, a slično je napravila nedavno i na Met Gali. Prije nego što je odjenula haljinu modnog brenda Oscar de la Renta, glazbenica je zahtijevala da se legendarni dizajner obveže zabraniti krzno u svojim kolekcijama što je i postigla na što joj je ostatak svijeta zapljeskao. Osim toga, Billie se nedavno udružila i s Nikeom kako bi objavila veganske verzije njihovih najpoznatijih tenisica.

Dizajnirajući bočicu nalik metalnom apstraktnom poprsju, Billie je ciljala na leđa i ključne kosti koji su joj oduvijek bili najzanimljiviji dijelovi tijela. naglašava kako se ova figura ne temelji na njoj ili bilo kojoj drugoj osobi. Objašnjava kako nije htjela imati određeni tip tijela. Bitno joj je da svi vide svako ljudsko tijelo kao lijepo i da prestanemo mijenjati naša tijela i prilagođavati se nečijim tuđim (nevažnim) standardima. Htjela je da se u ovom parfemu može vidjeti bilo koja osoba, možda čak osoba u koju ste zaljubljeni.

Ova bočica jantarne boje može se kupiti za 68 dolara na BillieEilishFragrances.com od sljedećeg mjeseca. Trenutno se potrošači mogu prijaviti za rani pristup kako bi prvo dobili novu bocu posebnog dizajna.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.