Ponekad nam treba jednostavan recept kako bismo pripremili zdrav i ukusan obrok, koji obiluje vlaknima i hranjivim nutrijentima, a da pritom ne potrošimo puno vremena na pripremu i nabavku namirnica. Ljeto je zahvalno godišnje doba jer obiluje raznim povrćem pa ovo blago valja i iskoristiti.
Pronašli smo na Instagramu recept za popečke od tikvica i mrkve koji će uspjeti i početnicima u kuhanju, a dovoljno je samo pomiješati sve sastojke. Nakon što ih naribate, tikvice je dobro posoliti, pustiti da odstoje 15-ak minuta i ocijediti od viška vode. Sve ostalo je baš kako ide u videu.
Sastojci
- 200 g brašna od slanutka (može i obično brašno)
- 250 ml vode sobne temperature
- 1 tikvica
- 1 mrkva
- 1 žlica maslinovog ulja
- sol, papar po ukusu
Priprema
Pomiješaj brašno od slanutka, vodu, sol, papar i ulje dok ne dobiješ glatku smjesu, dodaj naribane tikvice i mrkvu te ponovno promiješaj. Zatim prži na neprianjajućoj tavi s malo ulja i popečki su spremni za posluživanje. Odlični su uz jogurt ili kiselo vrhnje.