Iako kuhanje mnogima predstavlja zadovoljstvo, smišljanje svakodnevnih obroka za obitelj ponekad bude naporno čak i za one najvrsnije kuharice i kuhare. Nedostatak inspiracije normalna je pojava pa tako i kad je riječ o kuhanju, zato smo za vas pripremili izvrstan recept za ručak ovih dana – povrtne faširance.
Ovi ukusni popečki ne samo da su izvor zdravog obroka, već su i idealna prilika za iskoristiti povrće koje vam već neko vrijeme stoji u frižideru. Uz začine, luk i prilog u vidu pirea ili pečenog krumpira, ovi faširanci oboriti će s nogu i one najokorjelije mesojede u vašem domu.
Potrebno vam je:
- Jaja (ovisno o količini koju spremate)
- Naribano povrće (po želji, s naglaskom na tikvicu i mrkvu)
- Naribani luk (2 do 3 velike glavice)
- Naribani češnjak
- Kuhani proso
- Začini
.
Način pripreme:
Nakon što ste skuhali proso i naribali svo potrebno povrće uključujući i luk i češnjak, u zdjeli zajedno umješajte sve potrebne sastojke. Dodajte jaja ovisno o količini ostalih sastojaka te sve potrebne začine; sol, papar, a ljubitelji ljutog mogu dodati i ljute crvene paprike. Nakon što se dobili smjesu, ostavite da odstoji nekoliko minuta, taman dok pripremite tavu i ugrijete ulje. Smjesu, odnosno popečke u nastajanju žlicom uranjajte u vrelo ulje i ostavite nekoliko minuta da se ispeče.
Ako vam ste napravili previše smjese za jedan objed, ne brinite, jer smjesa poklopljena u hladnjaku može izdržati preko noći pa već idući dan možete imati svježe povrtne faširance.
Dobar vam tek!