Snapinsta.app_299653674_1020752071942232_40269390921381929_n_1080

Polje kao platno, a traktor kist: Talijanski umjetnik odao počast Picassu divovskim portretom

GREEN_300_listici_sredina

U čast 50. godišnjice smrti legendarnog slikara

Njegove ćete radove najbolje vidjeti iz zraka, kao slikarsko platno služe mu talijanska polja, a kao kist koristi traktor. Umjetnik Dario Gambarin ovog je puta u poljima Castagarna izradio divovski portret Pabla Picassa u čast njegovoj 50. obljetnici smrti. Rad je inspiriran Picassovim autoportretom iz 1907. godine.

Golema nepokošena polja u Italiji i jedan traktor bili su dovoljni umjetniku Dariu Gambarinu da napravi golemi portret slavnog Picassa. Naime, 8. travnja obilježava se 50. godišnjica otkako je preminuo legendarni španjolski slikar Pablo Picasso suosnivač kubizma i jedan od najpoznatijih umjetnika 20. stoljeća čiji radovi i danas oduševljavaju cijeli svijet.

S druge pak strane, Talijan Gambarin svoja golema umjetnička djela stvara na poljima gdje traktorom oslikava portrete. Njegove radove nećete naći u galerijama, već ćete za njih morati put nepokošenih polja koja pretvara u lica poznatih književnika, slikara, i drugih važnih povijesnih ličnosti, ali nekad njima šalje i ozbiljne poruke svijetu. Novim portretom odao je počast velikoj obljetnici smrti Pabla Picassa, a inspiraciju je pronašao u Picassovom autoportretu iz 1907. godine.

 

PHOTOS BY: Instagram, Facebook / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.