279102761_1860412494153142_1468845268645308559_n

Pjevačica koja je napravila održivi modni zaokret: Ovo je prva 3D isprintana odjevna kombinacija u Hrvatskoj

GREEN_300_listici_sredina

Održiva moda i tehnologija

Modna industrija jedan je od vodećih zagađivača planeta Zemlje. No, da i ova industrija može i mora pronalaziti održive alternative, svjedoči i modna kombinacija domaće pjevačice Franke Batelić koja je odjenula prvi 3D isprintani odjevni predmet u Hrvatskoj.

U emisiji “Ples sa zvijezdama” pjevačica Franka Batelić koja je ujedno i članica žirija napravila je pravi održivi modni zaokret. Naime, odjevna kombinacija koju je odabrala za sinoćnju emisiju, već je izazvala mnogobrojne pozitivne komentare što i ne čudi s obzirom na to da se radi o prvom 3D isprintanom korzetu u Hrvatskoj. “Posebno me veseli što u večerašnjoj epizodi nosim “FUTURE F” korzet i kombinezon napravljeni od sustainable materijala koji predstavljaju budućnost u modi”, napisala je Franka na svom Instagram profilu. Kako dodaje, “FUTURE F” prvi je 3D printani odjevni predmet u Hrvatskoj, a na ideju je došla Frankina suradnica, stilistica Jasenka Tudor Bevanda.

Franka je u objavi opisala i sve četiri faze kojima se došlo do ove ekološki osviještene kreacije. Najprije se obavio 3D scan njezinog tijela, zatim je uslijedio dizajn korzeta i programsko modeliranje te printanje na 3D printeru tvrtke Filament 3D, a sve je dodatno “začinio” kombinezon izradjen od poliestera nastalog recikliranjem plastičnih boca koji potpisuje dizajnerica Kristina Burja i njezin brend Krie design otprije poznat po svom ekološki osviještenom pristupu modi. Također, 29-godišnja glazbenica za tu je prigodu nosila i 3D isprinatni nakit koji je upotpunio cjelokupni dojam. Ovo je samo početak ovakvog dizajniranja u modnoj industriji te ostaje nada kako će održivi odabiri postati sve češći u modnom svijetu, kao i među našim zvijezdama.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.