Tražite li obrok koji je niskokaloričan, ali hranjiv te za čiju vam pripremu ne trebaju komplicirane i skupe namirnice ni puno vremena, pita od palente i špinata pravo je rješenje za vas. Dovoljno je samo da u velikoj zdjeli pomiješate sve sastojke i izlijete u pleh za pečenje. Ovo jelo možete jesti i hladno, a u hladnjaku može stajati i do tri dana.
Kombinacije namirnica su blagotvorne za probavu, a onima koji izbjegavaju gluten, ova pita bit će omiljni obrok na jelovniku.
Sastojci
2 žlice maslinovog ulja
160 g baby špinata
190 g grčkog jogurta
60 g palente
1/2 žličice soli
papar
90 g feta sira
2 žlice kopra
5 jaja
Priprema
U većoj tavi zagrjte 2 žlice maslinovog ulja pa dodajte baby špinat i pustite da uvene. U velikoj posudi pomiješajte jaja, grčki jogurt, palentu, sol i papar. Dodajte feta sir i kopar pa sve pomiješajte pjenjačom. Dodajte pripremljeni špinat i lagano promiješajte. Smjesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C, 20-25 minuta. Poslužite!