80038792_453333292236813_3647522552999153733_n

PETA šalje jedinstveni poklon Harryju i Meghan za njihovu treću godišnjicu braka

Kožna godišnjica

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa dobit će danas neobičan poklon za treću godišnjicu braka. Saznajte o čemu je riječ...

Treća godišnjica braka tradicionalno je poznata kao kožna godišnjica. Nazvana je kožnom godišnjicom, jer su tri godine razdoblje u kojem su supružnici potpuno svjesni jedni drugoga što jača njihov odnos i on postaje jak poput kože. Budući da tradicija nalaže da se za tri godine braka supružnicima daruju pokloni izrađeni upravo od tog materijala, dobrotvorna organizacija za zaštitu životinja PETA poslala je Harryju i Meghan dva para identičnih veganskih kožnih tenisica. Dok Harry i Meghan nastavljaju graditi svoj novi život u Kaliforniji, PETA se nada da će par u svoj život unijeti i neke nove zelene promjene te da će radije nositi tenisice koje su dobili na poklon nego svoje uobičajene kožne cipele.

“Znamo koliko vam je stalo do životinja i okoliša, za razliku od industrije kože koja svake godine ubije preko milijardu životinja i čiji je krajnji proizvod najviše rangiran zagađujući materijal u modnoj industriji. Stoga smo vaš poseban dan nastojali obilježiti na moderan i ekološki osviješten način koji ne šteti životinjama. Nadamo se da će vam se svidjeti poklon i da će vas tenisice nadahnuti da prigrlite vegansku modu“, stoji u čestitci bračnom paru. Tenisice koje su dobili na dar su model “Stan Smith, Forever” kojim brend adidas nastoji stati na kraj gomilanju plastičnog otpada. Gornjište novih modela Stan Smith izrađeno je od recikliranih PRIMEGREEN materijala visokih performansi, a potplat od reciklirane gume.

PETA se odlučila za tenisice od veganske kože jer ističe da pretvaranje životinjske kože u materijal za cipele i druge odjevne predmete uključuje upotrebu oko 130 različitih kemikalija, uključujući cijanid i formaldehid. Većina komercijalne kože koja se koristi širom svijeta proizvodi se u zemljama koje nemaju sigurnosna ograničenja kao što imaju neke zemlje SAD-a i Europske Unije. To je dovelo do velike ekološke štete u zemljama u kojima se proizvodi. Osim lošeg utjecaja na okoliš, poput zagađenja voda, radnici u kožarama izloženi su i otrovnim kemikalijama koje mogu imati opasne posljedice. Studije su otkrile da radnici u kožari imaju 20 do 50 posto veći rizik od razvoja raka. Nedavna PETA-ina video izložba o najvećem svjetskom proizvođaču kože otkrila je da su krave i bikovi koji su korišteni u tom procesu bili elektrošokirani, pretučeni i žigosani na licu prije nego što su ubijeni te već dulje vrijeme potiče ljude od se odreknu predmeta od životinjske kože, a nada se da će na to potaknuti i vojvodu i vojvotkinju.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.