326691315_1469222716938280_7433662557144384436_n

PETA brani haljinu s lavljom glavom koju je nosila Kylie Jenner uslijed negativnih reakcija

GREEN_300_listici_sredina

Podvojene reakcije

"Kylie, Naomi i Irina slave ljepotu divljih životinja i njihove haljine podržavaju borbu protiv lova na trofeje", kaže neprofitna organizacija.

Reality zvijezda Kylie Jenner u ponedjeljak je privukla pažnju svojim krznenim haute couture izgledom koji je zaslužio čak i PETA-in pečat odobravanja. Prašina se nakon Shiaparellijeve revije još uvijek nije slegla jer mnogi kritiziraju haljinu koju je nosila reality zvijezda i modeli na pisti.

Začetnica brenda Kylie Cosmetics prisustvovala je Schiaparellijevoj modnoj reviji proljeće/ljeto ’23 u Parizu noseći haljinu koju je dizajnirao kreativni direktor Schiaparellija, Daniel Roseberry. Za razliku od uobičajenih crnih haljina, Kylieina je imala neobičan detalj – lavlju glavu pričvršćenu za desno rame.

“LJEPOTICA I ZVIJER. Hvala @danielroseberry i @schiaparelli na tako posebnom jutru,” napisala je Kylie u ponedjeljak na Instagramu. “Voljela sam nositi ovu umjetničku kreaciju izrađenu ručno od umjetnih materijala. Prelijepo”.

Haljina koju je nosila Kylie samo je jedna u niz koje je Schiaparelli predstavio kao dio svoje linije “Inferno Couture”. Na pisti je u ponedjeljak Naomi Campbell predstavila krzneni kaput s glavom crnog vuka na ramenu, dok je Shalom Harlow nosila haljinu s realističnim leopardom koji pokazuje zube na njezinim prsima.

Za ovu odjeću, Schiaparelli je želio razjasniti jednu stvar, rekavši u priopćenju za javnost: “NIJEDNA ŽIVOTINJA NIJE OZLJEĐENA PRI KREIRANJU OVE ODJEĆE.” Umjesto odsječenih životinjskih glava s pravim krznom, upečatljivi dodaci izrađeni su od ručno oblikovanog umjetnog krzna, vune i svile. Ručno su oslikane kako bi izgledale što vjernije, “slaveći ljepotu prirodnog svijeta”, rekao je Schiaparelli u objavi.

Čak je i PETA, koja se dugo protivila korištenju pravog krzna i kože u modnoj industriji, odobrila haljine s revije. Ingrid Newkirk, predsjednica udruge za prava životinja, rekla je u ponedjeljak za TMZ da Kyliein izgled “slavi ljepotu lavova i može se smatrati podrškom protiv lova na trofeje, u kojem se lavlje obitelji razdvajaju kako bi se zadovoljio ljudski egoizam. Ove nevjerojatno inovativne trodimenzionalne životinjske glave pokazuju da gdje postoji volja, postoji i način.”

Neki korisnici Instagrama nisu se složili. “Oprosti, ali ne slažem se. Bilo da je lažna glava ili ne, promiče okrutnost prema životinjama”, komentirao je korisnik ispod Schiaparellijeve Instagram objave. “Jedina stvar koju ovo veliča je ubijanje ovih životinja, čak i ako je lažna. Lav, gepard i vuk izgledaju kao da su doslovno stvoreni da izgledaju kao da su ubijeni i iskorišteni za odjeću”, napisao je drugi korisnik. “Kako je ovo slavljenje prirodnog svijeta. Nema smisla.”

Prema Schiaparelliju, realistične životinjske glave bile su naklon Danteovom “Paklu”, pri čemu je svaka zvijer predstavljala drugačiji porok. Osim komada sa životinjama, Schiaparellijeva najnovija linija raskošne luksuzne odjeće uključivala je skulpturalne haljine s naglašenim siluetama i pozlaćenim dodacima. “Inferno, Purgatorio, Paradiso: jedno ne može postojati bez ostalih”, rekao je Schiaparelli u videu na Instagramu prikazujući svoju modnu reviju. “To je podsjetnik da ne postoji nešto poput neba bez pakla; nema radosti bez tuge; nema ekstaze stvaranja bez mučenja sumnje.”

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.