nlo pentagon
nlo pentagon

Pentagon otvorio novu web stranicu za podnošenje izviješća o NLO-ima

GREEN_300_listici_sredina

Novi alat

Radi se o alatu za vojne i zrakoplovne profesionalce, ali Amerikanci najavljuju i alate za građane.

Pentagon je otvorio novu web stranicu putem koje profesionalci mogu podnositi izvješća o NLO-ima, a građani mogu pratiti izviješća o istoj temi.

Amerikanci su NLO-e za ovu namjenu nazvali “nepoznate anomalne pojave”, odnosno UAP-ovi (eng. “unidentified anomalous phenomena”). Za ovu je temu nadležan njihov Ured za rješavanje anomalija, All-domain Anomaly Resolution Office.

AARO.mil, web stranica Ureda, još uvijek je u izradi. No predstavljena je njezina prva verzija na kojoj su dostupne arhive kongresnih izvješća i brifinga, priopćenja za medije i poveznice na druge resurse.

“Web stranica će služiti kao centralno mjesto za sve javno dostupne informacije povezane s AARO-om i UAP-ovima”, rekao je Pat Ryder, glasnogovornik Ministarstva obrane, piše Science Alert.

Transparentnost je ključ

Postavljanje nove web stranice samo je jedan znak da pitanje NLO-a dobiva pažnju – i vjerodostojnost – u Pentagonu. Ovog tjedna je DefenseScoop izvijestio da je zamjenica ministra obrane Kathleen Hicks izravno preuzela nadzor nad AARO-om.

“Vjerujem da je transparentnost ključna komponenta rada AARO-a i predana sam dijeljenju otkrića AARO-a s Kongresom i javnošću, u skladu s našom odgovornošću za zaštitu ključnih nacionalnih obrambenih i obavještajnih sposobnosti”, izjavila je Hicks, koja je prošle godine igrala vodeću ulogu u osnivanju AARO-a, za DefenseScoop.

Kad web stranica bude potpuno spremna za javnost, služit će kao siguran kanal za trenutne ili bivše vladine službenike, vojno osoblje i izvođače da prijave UAP izvješća.

Vanzemaljci ili špijuni?

U priopćenju za medije tamošnje Ministarstvo obrane je izjavilo da će sigurni alat za prijavljivanje NLO-a biti pokrenut ove jeseni. “A informacije o mehanizmu za podnošenje izvješća za generalnu javnost bit će objavljene u sljedećim mjesecima”, navodi Pentagon.

Civilne pilote također potiču da prijavljuju opažanja UAP-ova kontrolorima zračnog prometa.

Zanimljivo je da nova stranica eksplicitno ne spominje vanzemaljsko porijeklo NLO-a. Vjerojatnije je da su razlozi zbog kojih su otvorili ovu stranicu vojni; baš nedavno su Amerikanci primijetili kineski špijunski balon kojeg je potom njihovo ratno zrakoplovstvo oborilo.

PHOTOS BY: Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.